«Μέτριος εγώ – Κάθαρσις»: Οι ηθοποιοί στηρίζουν Σπύρο Μπιμπίλα [pics]
;Eνα τεράστιο ευχαριστώ για αυτήν την "συ-σπειρωση"...
LIFESTYLE

«Μέτριος εγώ – Κάθαρσις»: Οι ηθοποιοί στηρίζουν Σπύρο Μπιμπίλα [pics]

«Μέτριος εγώ - Κάθαρσις»: Το σύνθημα υποστήριξης των συναδέλφων του προέδρου του ΣΕΗ, μετά του χαρακτηρισμούς του ως μέτριο ηθοποιό από τον Δήμήτρη Λιγνάδη.

«Μέτριος εγώ – Κάθαρσις»: Σύσσωμοι οι ηθοποιοί μαζί με την πλειοψηφία της κοινωνίας, στηρίζουν τον Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), Σπύρο Μπιμπίλα μετά την αναφορά σε αυτόν κατά την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, όπου τον χαρακτηρίζει μέτριο ηθοποιό.

EUROKINISSI

Συγκεκριμένα ο Λιγνάδης ανέφερε: «… υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών (ΣΕΗ) και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Μετά τις δηλώσεις αυτές, ένα εντυπωσιακό κύμα συμπαράστασης και εκτίμησης εκδηλώνεται στα social media προς το πρόσωπο του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος δηλώνει συγκινημένος και δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο του.

«Απόψε μετά από 3 εβδομάδων βασανιστικές νύχτες, καθώς δεν μπορούσα να ηρεμήσω γιατί σκεφτόμουν όλα αυτά που έβγαζαν από τις ψυχές τους οι ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι συνάδελφοι μου και οι άλλοι συνάνθρωποι, απόψε θα κοιμηθώ ήρεμος σαν να έχω πλάι μου μια τεράστια ζέστη και τρυφερή αγκαλιά όλων των ανθρώπων της τέχνης… Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, χορευτές και χορογράφοι, άνθρωποι κάθε λογής, που πολλούς δεν τους γνωριζω, μέσα από χιλιάδες μυνήματα κι αναρτήσεις, μου δείχνουν την αγάπη τους και μου δίνουν κουράγιο πως όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο Σωματείο, θα αναγεννήσουμε το Θέατρο μετά την πανδημία και θα δώσουμε υγιές μήνυμα σε όλη την κοινωνία…Ένα τεράστιο ευχαριστώ για αυτήν την “συ-σπειρωση”… Η άνοιξη θα ξανάρθει…», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στην κάμερα της εκπομπής «Έλα Χαμογέλα» μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών και έδωσε την απάντησή του στον Λιγνάδη: «Εγώ με το Δημήτρη μόνο το ’81 στην ΕΡΤ συναντηθήκαμε. Από τότε δεν είχαμε κανενός είδους συνεργασία, παρά μόνο αν τυχαία βρισκόμασταν σε κάποια πρεμιέρα να πούμε ένα γεια και από μακριά. Ξαναβρεθήκαμε όταν εκείνος ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού και εγώ πρόεδρος του ΣΕΗ για να υπογράψουμε από κοινού τη συλλογική σύμβαση εργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Σωματείο των Ηθοποιών. Συναντιόμασταν κάθε 20 μέρες, δεν καταλήξαμε κάπου, δεν προλάβαμε και έτσι δεν μπήκαν οι υπογραφές μας στο ίδιο χαρτί. Σε τέτοιου είδους σχόλια συνήθως δεν απαντώ και αυτή την απάντηση έδωσα. Δεν απαντώ! Όμως απάντησέ όλη η Ελλάδα για εμένα και έχω καλυφθεί πλήρως. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο». Πολλά ήταν τα μηνύματα των καλλιτεχνών αναφέροντας το hashtag #eimasteoloimazi, το «Συ-Σπυρο-θείτε», τη φράση «Μη γίνεις κάθαρμα γίνε Σπύρος Μπιμπίλας» και φυσικά το Metoo.

Ανάμεσα στους δεκάδες που στήριξαν τον Σπύρο Μπιμπίλα ήταν ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας γράφοντας: «Μέτριος Εγώ Κάθαρσις, by Σπύρος Μπιμπίλας».

Και συνεχίζω….

Δημοσιεύτηκε από Sotiris Tsafoulias στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Η Ζέτα Δούκα δεν έχει σταματήσει να κάνει αναρτήσεις για τις εξελίξεις των ημερών και έγραψε: «Σεβασμός στον Σπύρο Μπιμπίλα. Τα καλά που έχει κάνει για τους συναδέλφους του και τους συνανθρώπους του ούτε στον ύπνο σου. Θα σέβεσαι».

Αλλά και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έγραψε: «Νιώθω περήφανος που έπαιξα την Επίδαυρο μαζί με τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Read more