Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Η νέα τους ζωή, τα έξοδα και η τελευταία τους ανάρτηση
Το αγαπημένο ζευγάρι των βρετανικών τάμπλοϊντ θα πρέπει να καλύπτουν οι ίδιοι τις οικονομικές τους υποχρεώσεις
LIFESTYLE

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Η νέα τους ζωή, τα έξοδα και η τελευταία τους ανάρτηση

Μέγκαν Μαρκλ - Πρίγκιπας Χάρι: Το πρώην πριγκιπικό ζεύγος είναι πια ένα απλό celebrity ζευγάρι που πρέπει να εργαστεί για τα προ το ζην.

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Η ανακοίνωση της  απόφασης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποκοπούν από τη βασιλική οικογένεια και να ζήσουν ανεξάρτητοι, πριν από λίγους μήνες, προκάλεσε σοκ στη Βρετανία. Πως θα είναι τώρα η νέα τους ζωή;

Επισήμως από χθες, το πρώην πριγκιπικό ζευγάρι από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας πέρασε σε ένα άλλο ασαφές προς το παρόν status. Διασημότητες, influencers ή κάτι άλλο; Το σχίσμα από την βασιλική οικογένεια που πυροδοτήθηκε από το διάσημο ζευγάρι τον Ιανουάριο, όταν ανακοίνωσαν ότι θα παραιτηθούν από τα επίσημα καθήκοντά τους αλλά και την δημόσια χρηματοδότηση, επιδιώκοντας την οικονομική ανεξαρτησία και την μετάβαση στον βόρεια Αμερική, έγινε επίσημο χθες, την 1η Απριλίου.

Η τελευταία ανάρτηση

Όλοι περίμεναν στην τελευταία τους ανάρτηση στο Instagram ως Sussex Royal να ανακοινώσουν τα νέα τους σχέδια, αλλά εκείνοι πολύ σωστά, αναφέρθηκαν στην παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, που τους βρίσκει μαζί με τον 10 μηνών γιο τους Άρτσι, στην Καλιφόρνια, μακριά από τον πατέρα του πρίγκιπα Χάρι, τον πρίγκιπα Κάρολο, που αναρρώνει από τον κορονοϊό, αλλά και την 93χρονη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ.

«Όπως όλοι μπορούμε να νιώσουμε, ο κόσμος αυτή τη στιγμή μοιάζει εξαιρετικά εύθραυστος», είπαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην τελευταία τους ανάρτηση στον λογαριασμό τους στο Instagram. «Αυτό που είναι πιο σημαντικό τώρα είναι η υγεία και η ευημερία όλων σε όλο τον κόσμο και η εξεύρεση λύσεων για τα πολλά θέματα που παρουσιάστηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της πανδημίας» πρόσθεσαν. «Καθώς όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε σε αυτή την σφαιρική αλλαγή, εστιάζουμε αυτό το νέο κεφάλαιο για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να συμβάλλουμε καλύτερα».

Ποιον τίτλο κρατούν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, χάνουν τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητας και κρατούν το δούκας και δούκισσα του Σάσεξ,  ήλπιζαν πως θα συνέχιζαν να χρησιμοποιούν το brand Sussex Royal, στη νέα τους ζωή. Αλλά τον περασμένο μήνα ανακοίνωσαν ότι δε θα επιδιώξουν να εμπορευματοποιήσουν τον όρο λόγω των κανόνων του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την χρήση του όρου Royal. Σ’ αυτό ήταν κάθετη και η Ελισάβετ, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε δημόσια ότι τους το απαγορεύει.

Το ζευγάρι σκοπεύει να ιδρύσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, σε τομείς όπως η ενδυνάμωση της νεολαίας, η ψυχική υγεία, η διατήρηση της ισότητας των φύλων και η εκπαίδευση. Ο πρίγκιπας Χάρι θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής των Αγώνων Invictus, τους αγώνες που ίδρυσε για τραυματίες στρατιώτες. Από την άλλη, η Μέγκαν Μαρκλ θα δωρίσει την φωνή της στο ντοκιμαντέρ της Disney, με τίτλο «Elephant», μπαίνοντας ξανά στον κόσμο της showbiz, απ’ όπου και αποκόπηκε όταν παντρεύτηκε το Χάρι.

Αλλά προς το παρόν, το γραφείου του ζευγαριού, ανακοίνωσε ότι θέλουν ο κόσμος να επικεντρωθεί στην «παγκόσμια απάντηση στον κορονοϊό». «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα περάσουν τους επόμενους μήνες εστιάζοντας στην οικογένειά τους και συνεχίζοντας να κάνουν ότι μπορούν, με ασφάλεια και ιδιωτικότητα, να υποστηρίξουν και να εργαστούν με τις προϋπάρχουσες φιλανθρωπικές δεσμεύσεις τους αναπτύσσοντας μελλοντικά τον μη κερδοσκοπικό οργανισμός τους» ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Και τι θα γίνει με τα οικονομικά;

Οι πλέον οικονομικά ανεξάρτητοι Χάρι και Μέγκαν θα πρέπει επίσης, να κερδίσουν χρήματα για να βοηθήσουν στην πληρωμή της ασφάλειας προστασίας τους, ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ως μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν έως τώρα σωματοφύλακες που χρηματοδοτούσαν οι Βρετανοί φορολογούμενοι. Από τα τέλη του περασμένου έτους, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μένουν στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου η ασφάλεια παρέχεται από την Βασιλική Καναδική Αστυνομία. Οι καναδικές αρχές, όμως προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα πως θα σταματούσαν όταν το ζευγάρι θα έπαυε να ανήκει στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, πρόσφατα μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, όπου μεγάλωσε η Μέγκαν Μαρκλ και όπου ζει η μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ. Η είδηση αυτή, οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να κάνει ένα tweet την Κυριακή, με το οποίο έλεγε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν για την προστασία τους, πρέπει να την πληρώσουν μόνοι τους».

Η απάντηση του ζευγαριού ήρθε άμεσα, με τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ να διαμηνύουν μέσω του γραφείου τους, ότι «το κόστος ασφαλείας καλύπτεται προσωπικά από τους ίδιους και πως δεν ζήτησαν καμία βοήθεια».

Read more