Μαίρη Συνατσάκη: «Έχω πέσει και εγώ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τρεις φορές» [vid]
Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν τη σιωπή;
LIFESTYLE

Μαίρη Συνατσάκη: «Έχω πέσει και εγώ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τρεις φορές» [vid]

Μαίρη Συνατσάκη: Η αγαπημένη influencer έκανε τη δική της εξομολόγηση.

Μαίρη Συνατσάκη: Η παρουσιάστρια είναι πάντα πολύ ειλικρινής με το κοινό της και μοιράζεται μαζί τους όλες τις εμπειρίες της.

Έτσι με αφορμή την επικαιρότητα και τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε, παρουσίασε ένα βίντεο εξηγώντας τους λόγους που τα θύματα σεξουαλικής βίας επιλέγουν τη σιωπή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην δική της τραυματική εμπειρία. Στο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube η Μαίρη Συνατσάκη παρουσίασε εν τάχει το κίνημα #MeToo, αλλά και εξήγησε με επιστημονικές παραπομπές γιατί οι γυναίκες επιλέγουν τη σιωπή για τη σεξουαλική βία που έχουν υποστεί.

Απαριθμώντας μια σειρά από ενέργειες που θεωρούνται σεξουαλική βία, η παρουσιάστρια εξομολογήθηκε ότι έχει πέσει και η ίδια θύμα. Οι δύο πρώτες φορές που συνέβη ήταν ανήλικη και τα θυμήθηκε, όπως εξηγεί, ως εκλάμψεις σε μια ψυχολογική συνεδρία. Η τελευταία φορά που της συνέβη ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη. Τη στιγμή που της συνέβη κατάφερε να μιλήσει με δικούς της ανθρώπους αλλά και με την ψυχολόγο της καταφέρνοντας να μην το κρατήσει μέσα της.

Οι αποκαλύψεις της ολυμπιονίκη παρακίνησαν πολλές γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους και να βγουν μπροστά. Γυναίκες από όλους τους χώρους αθλήτριες, φοιτήτριες, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί άρχισαν να μιλούν.

Αν ένα γεγονός μπορεί να διεκδικήσει, μέχρι τώρα, τη θέση του σημαντικότερου της χρονιάς, σίγουρα η κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου θα είναι ένα από αυτά.

Read more