Κώστας Σπυρόπουλος: Τι δηλώνει για τις καταγγελίες
Η επίσημη απάντηση
LIFESTYLE

Κώστας Σπυρόπουλος: Τι δηλώνει για τις καταγγελίες

Κώστας Σπυρόπουλος: Νωρίτερα σήμερα βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω των καταγγελιών που έκαναν για σεξουαλική παρενόχληση τέσσερις Ελληνίδες ηθοποιοί.

Κώστας Σπυρόπουλος: Η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη, η Λουκία Μιχαλά και η Χριστίνα Σαμπανίκου κατήγγειλαν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος πριν λίγη ώρα πήρε επίσημη θέση και απάντησε με δήλωση μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, στις καταγγελίες.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου

Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα».

Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα «θύματα» και αποστροφής προς το φερόμενο «θύτη».

Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που ναμπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.

Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του.

Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Αθήνα, 29.01.2021

Με εκτίμηση

Αλέξης Γ. Στεφανάκης

Read more