Κατερίνα Ζαρίφη: To #challengeaccepted της παρουσιάστριας και η δική της ξεχωριστή φωτογραφία [pic]
Η Κατερίνα Ζαρίφη αποδέχθηκε το challenge
LIFESTYLE

Κατερίνα Ζαρίφη: To #challengeaccepted της παρουσιάστριας και η δική της ξεχωριστή φωτογραφία [pic]

Κατερίνα Ζαρίφη: H δημοσιογράφος και παρουσιάστρια θέλησε να συμμετάσχει στο ασπρόμαυρο challenge του Instagram, μεταφέροντας το δικό της μήνυμα.

Κατερίνα Ζαρίφη: H Kατερίνα Ζαρίφη δημοσίευσε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της στο instagram συμμετέχοντας στο γνωστό πλέον challenge.

Αν ψάξεις το hastag #WomenSupportingWomen θα δεις ασπρόμαυρες φωτογραφίες γυναικών από όλο τον κόσμο. Σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η θετική διάθεση και η δύναμη των γυναικών λοιπόν, ξεκίνησαν να ανεβαίνουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Οι φωτογραφίες είναι σε ασπρόμαυρο φόντο για να γίνει ξεκάθαρο πως το χρώμα δεν καθορίζει την ύπαρξη του ατόμου. Άλλα hashtags που χρησιμοποιούνται είναι το #womensupportingwomen και το #blackandwhitechallenge.

Το challenge έγινε γρήγορα δημοφιλές με πολλές celebrities να συμμετέχουν ενώ μετρά ήδη πάνω από 6 εκατομμύρια posts. Εκτός από τις ξένες διάσημες γυναίκες και στην Ελλάδα το καινούριο αυτό «κίνημα» έχει μεγάλη απήχηση. Ανάμεσα στις γυναίκες που ανέβασαν ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι και η Κατερίνα Ζαρίφη που έγραψε στη λεζάντα:

«Είμαστε ασπρόμαυρες γιατί το χρώμα δεν έχει σημασία…

Οι γυναίκες δολοφονούνται.

Οι γυναίκες κακοποιούνται

Οι γυναίκες όμως έχουν φωνή

Αυτό το challenge ξεκίνησε από το τραγικό συμβάν μιας ακόμα δολοφονίας μιας 27 χρονης Τουρκάλας απ τον πρώην σύντροφο της.

Γιατί? Γιατί έτσι.

Οι γυναικοκτονίες είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα στη γειτονική χώρα, όπου νέα περιστατικά ξυλοδαρμού και δολοφονιών εις βάρος γυναικών σημειώνονται σε καθημερινή βάση. Μόλις τους πρώτους έξι μήνες του 2020, 146 γυναίκες συνολικά έχουν δολοφονηθεί, ενώ από το 2012 ο αριθμός των γυναικοκτονιών έχει διπλασιαστεί, κυρίως λόγω έλλειψης σοβαρών αποτρεπτικών κυρώσεων καθώς και μιας σειράς κυβερνητικών πολιτικών που προστατεύουν τους άνδρες θύτες.

Οι γυναίκες είναι ΕΔΩ

@parthena_chorozidou_ @klelia_pantazi

#challengeaccepted #womensupportingwomen #girlpower #stopkillingwomen».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Είμαστε ασπρόμαυρες γιατί το χρωμα δεν έχει σημασία… Οι γυναίκες δολοφονούνται. Οι γυναίκες κακοποιούνται Οι γυναίκες όμως έχουν φωνή Αυτό το challenge ξεκίνησε από το τραγικό συμβάν μιας ακόμα δολοφονίας μιας 27 χρονης Τουρκάλας απ τον πρώην σύντροφο της. Γιατί? Γιατί έτσι. Οι γυναικοκτονίες είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα στη γειτονική χώρα, όπου νέα περιστατικά ξυλοδαρμού και δολοφονιών εις βάρος γυναικών σημειώνονται σε καθημερινή βάση. Μόλις τους πρώτους έξι μήνες του 2020, 146 γυναίκες συνολικά έχουν δολοφονηθεί, ενώ από το 2012 ο αριθμός των γυναικοκτονιών έχει διπλασιαστεί, κυρίως λόγω έλλειψης σοβαρών αποτρεπτικών κυρώσεων καθώς και μιας σειράς κυβερνητικών πολιτικών που προστατεύουν τους άνδρες θύτες. Οι γυναίκες είναι ΕΔΩ @parthena_chorozidou_ @klelia_pantazi #challengeaccepted #womensupportingwomen #girlpower #stopkillingwomen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη zArIfIoUs🐝 (@zarifious) στις

Όπως αναφέρει και η Κατερίνα Ζαρίφη ο σκοπός του challenge είναι να δυναμώσει η φωνή των γυναικών και οι «Γυναίκες να στηρίξουν τις γυναίκες», για να δείξουμε αλληλεγγύη στις γυναίκες που χάθηκαν στην Τουρκία από την έμφυλη βία και την κακοποίηση. Για να δείξουμε ότι αυτή η φωτογραφία θα μπορούσε να είναι η επόμενη δική τους.

Read more