Κατερίνα Καινούργιου: Η εξομολόγηση της στον αέρα της εκπομπή – «Μου έλεγε στο ακουστικό “σκάσε γλάστρα” και μετά γελούσαν» [vid]
Για τον εκφοβισμό που υπέστη μίλησε η παρουσιάστρια
LIFESTYLE

Κατερίνα Καινούργιου: Η εξομολόγηση της στον αέρα της εκπομπή – «Μου έλεγε στο ακουστικό “σκάσε γλάστρα” και μετά γελούσαν» [vid]

Κατερίνα Καινούργιου: Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε η παρουσιάστρια στην εκπομπή «Ευτυχείτε».

Κατερίνα Καινούργιου: Η παρουσιάστρια συνομιλούσε με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία κατέθετε στον «αέρα» της εκπομπής την εμπειρία της ως προς τον εργασιακό εκφοβισμό, που είχε βιώσει κατά τα λεγόμενά της όσο εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, από συγκεκριμένο πρόσωπο του σταθμού.

Όπως είπε η Βίκυ Χατζηβασιλείου, «Ο λόγος που το ανέφερα είναι για να πω το εξής: Ότι υπάρχουν πολλών ειδών κακοποιήσεις. Υπάρχει η κακοποίηση η φυσική με την προβολή της επιθυμίας της γενετήσιας ορμή, υπάρχει η ψυχική κακοποίηση γιατί ο άλλος έχει ξεπεράσει τα όρια του τα ψυχικά. Υπάρχει το δημόσιο bullying που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος, κάνοντας έντιμα τη δουλειά του επί 17 χρόνια σε έναν χώρο και βλέπεις ότι δεν υπάρχει τελικά ηθική δικαιοσύνη».

Η Κατερίνα Καινούργιου εκείνη τη στιγμή βρήκε την ευκαιρία να αναφέρει τη δική της τραυματική εμπειρία μέσα στη δουλειά.

«Επίτρεψέ μου να πω το εξής, επειδή και εγώ έχω υποστεί τεράστιο bullying και το έχω πει και εγώ, να κάνω εκπομπή και να ακούω από το ακουστικό “σκάσε γλάστρα” και μετά να γελάνε. Στο ίδιο κανάλι λοιπόν και εγώ που φωτογραφίζεις και εσύ, από γυναίκα», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Εγώ δεν θέλω να πω το κανάλι δεν υπάρχει λόγος, ήταν τότε στην διοίκηση του καναλιού γυναίκα και μου έλεγε “σκάσε γλάστρα” και γελούσε, με φώναζε στο γραφείο και με έκανε σκουπίδι κι έκλαιγα. Με έπιαναν οι οπερατέρ και μου έλεγαν να μη στεναχωριέμαι. Ήταν μία συγκεκριμένη, κανένας άλλος», αποκάλυψε η Κατερίνα Καινούργιου.

Όπως συμπλήρωσε ο κόσμος γνωρίζει για ποιο πρόσωπο μιλά και δεν χρειάζεται να προβεί ονομαστικά σε κάποια καταγγελία, ενώ τόνισε πως για εκείνη είναι άλλο ο εργασιακός εκφοβισμός και άλλο οι σοβαρότερες μορφές βίας που καταγγέλονται.

Ο εκφοβισμός είναι όμως και αυτός μια μορφής βίας και πρέπει να καταδικάζεται σε όποιον χώρο και εάν συμβαίνει.

Read more