Kamala Harris: Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι το νέο εξώφυλλο της Vogue – Οι αντιδράσεις [pics]
Μπορεί να είμαι η πρώτη στο αξίωμα της αντιπροέδρου, αλλά θα σιγουρευτώ ότι δεν θα είμαι η τελευταία
LIFESTYLE

Kamala Harris: Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι το νέο εξώφυλλο της Vogue – Οι αντιδράσεις [pics]

Kamala Harris: Με μια casual εμφάνιση, το δυνατό εξώφυλλο για τη Vogue, προκαλεί για τους λάθους λόγους.

Kamala Harris: Μια δυναμική φωτογράφιση για την αμερικανική Vogue έχει προκαλέσει αντιδράσεις, οι οποίες ίσως και να αποπροσανατολίζουν από τον αρχικό στόχο.

Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, ποζάρει σε ένα ιστορικό εξώφυλλο για το τεύχος Φεβρουαρίου της Vogue. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο εμφανίσεις, που σκοπό έχουν να  τιμήσουν την πολιτικό με τον καλύτερο τρόπο. H Gabriella Karefa-Johnson επιμελήθηκε το styling των δυο εξωφύλλων και ο Tyler Mitchell έκανε τη φωτογράφιση.

«Πάντα λέω το εξής “Μπορεί να είμαι η πρώτη για πολλά πράγματα, αλλά θα σιγουρευτώ να μην είμαι η τελευταία”», αναφέρει στη συνέντευξή της, η πολλά υποσχόμενη αντιπρόεδρος της Αμερικής.

«Σκεφτόμουν τα ανίψια μου, που θα γνωρίσουν σε αυτό τον κόσμο μόνο μία γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μία έγχρωμη γυναίκα, μία μαύρη γυναίκα, μία γυναίκα με γονείς που γεννήθηκαν εκτός των ΗΠΑ», σημειώνει η ίδια.

Όταν σκέφτηκαν το concept του εξωφύλλου, οι συντελεστές ήθελαν να ξεχωρίσουν την εποχή που η Harris ήταν στο πανεπιστήμιο. Έτσι, αποτίεουν φόρο τιμής στις δυναμικές μαύρες γυναίκες της αδελφότητας Alpha Kappa Alpha, με το ροζ παστέλ και σομόν background των εξωφύλλων.

«Από μικρός είχα αντιληφθεί τη σημαντικότητα και πλούσια ιστορία αυτών των αδελφοτήτων», δήλωσε ο Mitchell στη Vogue. «Με αυτό το εξώφυλλο με την αντιπρόεδρο Harris, ήθελα το σκηνικό της φωτογράφισης να αποτίει φόρο τιμής στο status της σαν μέλος της AKA αδελφότητας και των μαύρων αδελφοτήτων παγκοσμίως».

Στο ένα από το δυο εξώφυλλα, λοιπόν, η Harris εμφανίζεται σε background με τις αποχρώσεις της AΚΑ αδελφότητας φορώντας ένα μαύρο Donald Deal biker jacket, λευκό t-shirt, μαύρα Converse, που η ίδια, φορά πολύ συχνά με τα κοστούμια της και πέρλες στον λαιμό.

Για το δεύτερο εξώφυλλο, η Kamala Harris φωτογραφίζεται με ένα παστέλ γαλάζιο Michael Kors κοστούμι προσφέροντας μια πιο επίσημη, για την ιδιότητά της, εμφάνιση.

Δυστυχώς όμως, αυτό που συζητήθηκε περισσότερο, δεν ήταν ο συμβολισμός και το περιεχόμενο της συνέντευξης, αλλά οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν για το εξώφυλλο. Αρκετοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων μόλις είδαν την ανάρτηση του διάσημου περιοδικού, έσπευσαν να τονίσουν πως η φωτογραφία της Kamala είχε υποστεί λεύκανση και πως η επιλογή των converse δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μια πολιτικό, ανάλογου κύρους.

Θεώρησαν, ότι η πολιτικός, αντιμετωπίστηκε με με ασέβεια, όχι μόνο για την επιλογή των ρούχων αλλά και για τον ελλιπή φωτισμό.

Αρκετοί μάλιστα, κατηγόρησαν την ίδια την Wintour για χαμηλής ποιότητας εξώφυλλα.

Τα σχόλια αυτά, υποβαθμίζουν την σπουδαιότητα του γεγονότος ότι, μια μαύρη γυναίκα κατέλαβε ένα από τα ανώτατα αξιώματα στις ΗΠΑ και ότι αφήνει μια σημαντικότατη παρακαταθήκη. Η Kamala Harris είναι μια δυναμική γυναίκα με αυτοπεποίθηση και αμεσότητα, και σε αυτό και μόνο πρέπει να εστιάζουμε.

Ποια είναι η Kamala Harris

Η Kamala Harris είναι κόρη μεταναστών από την Τζαμάικα και την Ινδία, γεννήθηκε στο Όκλαντ, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της ως εισαγγελέας. Η μητέρα της ήταν ερευνήτρια με σημαντικές μελέτες στο βιογραφικό της για την καταπολέμηση του καρκίνου και ο πατέρας της οικονομολόγος.

Έχει εκλεγεί δυο φορές στη θέση της εισαγγελέως στην Καλιφόρνια και ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που τέθηκε επικεφαλής των δικαστικών υπηρεσιών αυτής της πολιτείας. Όταν μπήκε στην Γερουσία, τα media της έδωσαν το nickname “θηλυκή Obama” – κάτι που είναι ιδιαίτερα κολακευτικό, αφού ο Obama κατάφερε να αγαπηθεί από το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Η ίδια πάντως, δήλωσε ότι θαυμάζει το ζεύγος Obama, αλλά σκοπεύει να χαράξει τη δική της αυτόνομη πορεία.

Αν και η οικογένειά της ήταν επιφυλακτική με την απόφασή της να ασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα, εκείνη από πάντα το ήθελε. Η ίδια μάλιστα, φέρεται να έλεγε πως «επιθυμεί να αλλάξει το σύστημα εκ των έσω». Το 2019 ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά λόγω έλλειψης πόρων αποσύρθηκε.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι είναι παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Douglas Emhoff και μέχρι στιγμής, δεν έχουν παιδιά. Είναι μητριά των παιδιών του Emhoff από τον προηγούμενο γάμου του και οι σχέσεις της μαζί τους είναι ιδιαίτερα καλές. Λέγεται πως την αποκαλούν «Momala».

Read more