Jane Fonda: Η 82χρονη είναι το απόλυτο σύμβολο στο εξώφυλλο του αμερικάνικου και ιταλικού Vanity Fair εν όψει των προεδρικών εκλογών
Μια δυναμική γυναίκα με πλούσια ακτιβιστική και πολιτική δράση
LIFESTYLE

Jane Fonda: Η 82χρονη είναι το απόλυτο σύμβολο στο εξώφυλλο του αμερικάνικου και ιταλικού Vanity Fair εν όψει των προεδρικών εκλογών

Jane Fonda: Ένα μοναδικό τεύχος του Vanity Fair κοινό και για τις δύο χώρες, καθώς ενώνουν τις δυνάμεις λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Jane Fonda: Πρωταγωνιστεί σε ένα μοναδικό τεύχος, στο America Year Zero και γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης χώρας.

Η Τζέιν Φόντα είναι μοναδική καθώς φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του Vanity Fair Italia και του πρώτου ειδικού τεύχους της Αμερικής, America Year Zero.

Η ηθοποιός, πλέον 82 ετών, που υπήρξε ακτιβίστρια και δημιουργός αλλαγών σε πολλά θέματα από την πολιτική έως την κλιματική αλλαγή, είναι το κεντρικό πρόσωπο ενός τεύχους που επικεντρώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες την παραμονή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου – σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που τα περιοδικά Ιταλίας και Αμερικής ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Το αστέρι της Barbarella είναι εξαιρετικά κομψή φορώντας ένα μαύρο πουλόβερ και μια πτυχωτή ασορτί φούστα, σε συνδυασμό με μια μαύρη δερμάτινη ζώνη περπατώντας σε ένα χωράφι, μέσα στη φύση. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καταλληλότερο άτομο για το συγκεκριμένο εξώφυλλο, καθώς είναι γνωστό ότι η Fonda διακρίνεται για τις εμπεριστατωμένες πολιτικές της απόψεις, αλλά και για το πλούσιο ακτιβιστικό της έργο γύρω από γεγονότα που έχουν σημαδέψει τον πλανήτη.

Το Vanity Fair Italia, με επικεφαλής τον αρχισυντάκτη Simone Marchetti, μαζί με τον αρχισυντάκτη των ΗΠΑ Radhika Jones και την αμερικανική συντακτική ομάδα, δημιούργησαν ένα θέμα που επικεντρώνεται στις αλλαγές και τα ζητήματα που επηρεάζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και επικεντρώνονται πλέον στο θέμα των προεδρικών εκλογών που πλησιάζουν.

Στη συνέντευξή της, η Τζέιν αντανακλά τον ακτιβισμό της με την πάροδο των ετών, από τις διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ έως τους περιβαλλοντικούς αγώνες μπροστά από τον Λευκό Οίκο εμπνευσμένη από τη Γκρέτα Τύνμπεργκ.

Η σταρ μιλάει επίσης, για τους υποψηφίους Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει κάθε Πρόεδρος μετά την ψηφοφορία. Η Jane Fonda έχει συλληφθεί πολλές φορές λόγω της διαμαρτυρίας της για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά έχει λάβει μέρος σε πρωτοβουλίες για ζητήματα φυλετικής δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται στη λεζάντα της δημοσίευσης του ιταλικού περιοδικού: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού, η ιταλική και η αμερικανική έκδοση του Vanity Fair ενώθηκαν για να συνεργαστούν σε ένα ειδικό τεύχος, που είναι αφιερωμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα “αυστηρά ξεκάθαρο πορτρέτο της χώρας”, όπως το περιγράφει η διευθύντρια του Vanity Fair America. Μια χώρα που βρίσκεται εν αναμονή πολύ σημαντικών εκλογών και βρίσκεται στα πρόθυρα ιστορικών αλλαγών και επαναστάσεων, οι οποίες θέτουν υπό συζήτηση την ιστορία και τη δημοκρατία της, ακόμα και το “American dream”. Ο διευθυντής της ιταλικής έκδοσης εξηγεί σχετικά με το εξώφυλλο: “Στο εξώφυλλο επιλέξαμε την Jane Fonda, η οποία είναι περισσότερο ένα σύμβολο, μια ακτιβίστρια, παρά ηθοποιός. 82 ετών, ένα θαύμα της φύσης, μια γυναίκα που δε σταμάτησε ποτέ να παλεύει και να ενσαρκώνει ιδανικά τις αμφιβολίες, τις ερωτήσεις και τις πράξεις ενός ολόκληρου έθνους».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Per la prima volta nella storia del magazine, la redazione italiana e quella americana di Vanity Fair si sono unite per collaborare a un numero speciale dedicato agli Stati Uniti. Un ritratto «severamente limpido» del Paese, come lo descrive @radhikajones, direttrice di Vanity Fair America, nel numero in edicola da domani mercoledì 21 ottobre. Un Paese alla vigilia di un voto fondamentale e alle prese con cambiamenti storici e rivoluzioni che mettono in discussione le basi della sua storia, della sua democrazia e persino del suo sogno. «In copertina, abbiamo scelto di mettere lei, Jane Fonda, un’icona, un’attivista più che un’attrice. 82 anni, una forza della natura, una donna che non ha mai smesso di lottare e che perfettamente incarna i dubbi, le domande e le azioni di un’intera nazione», ha spiegato il direttore @marchettisimone. #VFinedicola ? @annieleibovitz/Trunk Archive

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vanity Fair Italia (@vanityfairitalia) στις

Η εμφάνισή της στο εξώφυλλο του κοινού τεύχους αποδεικνύει πως η κομψότητα και το στιλ δεν έχουν ηλικία. Τα όμορφα γκρίζα μαλλιά της και τα γήινα χρώματα που έχει επιλέξει στο ντύσιμο και το μακιγιάζ τονίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου της ενώ η εμφάνισή της  δείχνει το δυναμισμό και την ηρεμία μιας γυναίκας – σύμβολου.

Read more