Η Μαρία Κίτσου σε μια ανατρεπτική throwback φωτογραφία [pic]
Ταλαντούχα και αγαπημένη
LIFESTYLE

Η Μαρία Κίτσου σε μια ανατρεπτική throwback φωτογραφία [pic]

Μαρία Κίτσου: Η αγαπημένη μας Ελένη έκανε ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Μαρία Κίτσου: Ο ρόλος της Λενιώς στις «Άγριες Μέλισσες», την έχει βάλει μέσα στην καρδιά του τηλεοπτικού κοινού.

Οι τηλεθεατές την έχουν συνηθίσει με ρούχα συντηρητικά, μιας άλλης εποχής δεδομένου ότι πρωταγωνιστεί σε ένα σίριαλ που αναφέρεται στη δεκαετία του ’60, συχνά όμως, η ίδια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram μας δείχνει τις διαφορετικές της πλευρές.

Σε πρόσφατη της ανάρτηση με μια throwback φωτογραφία, μας έδειξε μια άλλη Ελένη! Η «Λενιώ» από τις «Άγριες Μέλισσες», παρουσίασε τον εαυτό της σε μια σκηνή στα «Κόκκινα Φανάρια», όπου έπαιζε την «Ελένη», μια γυναίκα της Τρούμπας.

Είναι μια από τις πολλές φωτογραφίες, που η Μαρία Κίτσου μεταμορφώνεται και αποδεικνύει ότι προσαρμόζεται και αλλάζει συνεχώς για τους ρόλους της.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Κίτσου

Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1979. Ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός και αυστηρός πατέρας που όπως η ίδια έχει δηλώσει, αρνείτο να τη δει σε θεατρικές παραστάσεις. Μεγάλωσε στα Τρίκαλα, όπου ως μαθήτρια Γυμνασίου ήλθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη θεατρική τέχνη.

Πέρασε στο τμήμα Θεολογίας το οποίο παρακολούθησε για τρία χρόνια, όμως παρόλο που της άρεσε, ήθελε να κάνει κάτι άλλο. Στα 24 της έδωσε εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία πέρασε με τη δεύτερη. Την παραμονή της πρεμιέρας της στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού με το έργο «Ο Ηλίθιος» (Φ. Ντοστογιέφσκι) σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ο πατέρας της πεθαίνει ξαφνικά.

Η ίδια έχει δηλώσει για το θέμα αυτό: «Με θυμάμαι να βγαίνω στην σκηνή, να παίζω, και μετά να καταρρέω. Με κρατούσαν στα χέρια… Με βοήθησε πολύ το θέατρο για να το παλέψω όλο αυτό. Ήμουν συγκροτημένη από μικρή».

Το 2009 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης», ενσαρκώνοντας το πρόσωπο της ποιήτριας Μαρία Πολυδούρη.

Το 2012 κατέκτησε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφια και το 2008, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στον βυθό» του Μαξίμ Γκόρκι.

Το 2014 κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 2α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση «Αρμαντέιλ» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Το 2016 κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 4α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Read more