Η Angelina Jolie φοβάται για τη μαύρη κόρη της Zahara: «Το σύστημα δεν την προστατεύει»
Η ηθοποιός είναι γνωστή για τη δράση της στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων
LIFESTYLE

Η Angelina Jolie φοβάται για τη μαύρη κόρη της Zahara: «Το σύστημα δεν την προστατεύει»

Angelina Jolie: Σε μια σπάνια συνέντευξή της η ηθοποιός μιλάει για τον ρατσισμό και για τα ανθρώπινα δικαιώματα με γνώμονα τη μαύρη κόρη της Zahara.

Angelina Jolie: Η ηθοποιός έδωσε τη συνέντευξη στο Harper’s Bazaar UK, σαφώς επηρεασμένη από τις εξεγέρσεις που έχει προκαλέσει στην Αμερική η δολοφονία του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Ως λευκή μαμά μαύρης κόρης, η Angelina Jolie γνωρίζει καλά πως το σύστημα στην Αμερική θα ευνοεί πάντα την ίδια, αλλά όχι, και την κόρη της, Zahara. Προκειμένου να καταλάβουμε τι σημαίνει ρατσισμός, «πρέπει να ακούμε προσεκτικά τα όσα έχουν να μοιραστούν τα θύματά του, αναφέρει στη συνέντευξη. Η οπτική της εξηγεί πως είναι σαφώς επηρεασμένη από το γεγονός ότι έχει μαύρη κόρη.

«Ένα σύστημα, το οποίο προστατεύει εμένα, αλλά όχι την κόρη μου, ή οποιοδήποτε άλλο παιδί, άντρα, γυναίκα λόγω του χρώματός του, είναι ανυπόφορο. Το τέλος της αστυνομικής βίας στη χώρα μας θα έπρεπε να είναι μόνο η αρχή της αλλαγής, που πρέπει να συμβεί από το εκπαιδευτικό μέχρι το πολιτικό σύστημα».

Η διάσημη ηθοποιός, έχει έντονη δράση σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και φορέις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τονίζει ότι «κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία και ίση θέση στον αγώνα για ένα κοινό, ειρηνικό μέλλον”. Οι ιδέες και οι αντιλήψεις των λευκών ανθρώπων “δεν θα εξαλείψουν τον ρατσισμό, αλλά η προθυμία να ακούσουν τις σιωπηλές φωνές των θυμάτων, ίσως το καταφέρουν».

Photo by AFF-USA/Shutterstock

Read more