Halima Aden: Το 23χρονο μοντέλο εγκαταλείπει τις πασαρέλες λόγω έλλειψης σεβασμού των θρησκευτικών της πεποιθήσεων
Η θρησκεία της την καθορίζει
LIFESTYLE

Halima Aden: Το 23χρονο μοντέλο εγκαταλείπει τις πασαρέλες λόγω έλλειψης σεβασμού των θρησκευτικών της πεποιθήσεων

Halima Aden: Η 23χρονΗ Σομαλοαμερικανή ήταν η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε καλλιστεία στις ΗΠΑ φορώντας Hijab.

Halima Aden: Έχει περπατήσει με το hijab της, η μαντίλα που φορούν οι μουσουλμάνες, σε μερικά από τα διασημότερα fashion shows στον κόσμο.

Ήταν επίσης, το πρώτο μοντέλο που πόζαρε με χιτζάμπ και μπουρκίνι στο Sports Illustrated. Παρ’ όλα αυτά αποφάσισε να αποχαιρετίσει την πασαρέλα λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων. Μάλιστα, δημοσιοποίησε την απόφασή της μέσω Instagram που διέγραψε αργότερα. Ο λόγος που επικαλείται είναι οι πιέσεις που δέχτηκε για τα θρησκευτικά της πιστεύω στην βιομηχανία της μόδας.

Έχει αναφέρει χαρακτηριστικά, «Θα μπορούσαν να μου τηλεφωνήσουν αύριο και ούτε για 10 εκατομμύρια δολάρια δεν θα ρίσκαρα ποτέ ξανά να κάνω συμβιβασμούς για το χιτζάμπ μου». Οι αξίες της ως Μουσουλμάνα είναι πιο σημαντικές για εκείνη, «Το να φοράς hijab είναι πραγματικά ένα ταξίδι γεμάτο με σημεία που βρίσκεσαι στο ύψος ή στο βάθος», τόνισε. Μιλώντας για τις δουλειές που αποδέχτηκε να κάνει παρόλο που ένιωθε ότι βρίσκονταν σε διάσταση με τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις το μοντέλο πρόσθεσε: «Μπορώ μόνο να κατηγορήσω τον εαυτό μου που νοιάστηκε πιο πολύ για την ευκαιρία από αυτό που διακυβευόταν».

Το πρόβλημα όπως πιστεύει η Aden είναι ότι δεν υπάρχουν μουσουλμάνες στυλίστριες στη βιομηχανία της μόδας, η οποία φαίνεται να αγνοεί πόσο σημαντικό είναι το να φορά κανείς hijab. Η Rihanna με την οποία έχει συνεργαστεί ως μοντέλο σε καμπάνια της Fenty Beauty, αλλά και οι Bella και Gigi Hadid εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Halima Aden.

Και ενώ έχει τις καλύτερες εμπειρίες από τη συνεργασία της με τη Rihanna που την άφησε να φορέσει το hijab που ήθελε στο set της φωτογράφισής της για το beauty brand της, ανέφερε αρκετές περιπτώσεις που την έκαναν να νιώσει πολύ άσχημα, όπως η φωτογράφισή της για το περιοδικό Glamour το 2017. Στο συγκεκριμένο σετ τοποθέτησαν με φτερά γύρω από το hijab της. «Γύρισα στο δωμάτιό μου στο ξενοδοχείο μου και απλά έκλαψα έπειτα από αυτή τη φωτογράφιση. Αλλά ήμουν πολύ φοβισμένη να μιλήσω. Επίσης μια συνήθης μάχη όταν είσαι η πρώτη που κάνεις κάτι», τόνισε.

Φυσικά δεν εγκαταλείπει τελείως τον χώρο της μόδας, φτάνει να τηρούνται οι κανόνες που θέτει.

«Αν το Hijab μου δεν πρέπει να φαίνεται τόσο πολύ, δεν το δείχνω καθόλου. Αυτό είναι το standard πλέον αν θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μου. Ελάτε σωστά ή μην έρθετε καθόλου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο», ανέφερε ενώ στην φωτογραφία που αργότερα διέγραψε το hijab της κάλυπτε τους ώμους και το στήθος της. «Είμαστε ήδη σε μειονεκτική θέση απλά επειδή είμαστε εμείς σε έναν εργασιακό χώρο που ποτέ δεν περιλάμβανε κανέναν με το δικό μας backround. Δεν θα τα παρατήσουμε, αλλά είναι καλό να σκεφτόμαστε πάντα», κατέληξε το μοντέλο.

Θυμίζουμε ότι η Halima Aden, έγινε το 2016, η πρώτη διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία Miss Minesota, που φόρεσε hijab και burkini. Κατάφερε να φτάσει στον ημιτελικό. «Υπάρχουν πολλές Μουσουλμάνες που νιώθουν ότι απλά δεν χωράνε στα standard της κοινωνίας για την ομορφιά. Θέλω απλά να τους πω ότι είναι OK να είσαι διαφορετικός. Το να είσαι διαφορετικός είναι το ίδιο όμορφο», είχε πει στο CNN το 2018.

Read more

LIFESTYLE

Καίτη Γαρμπή: «Είναι της μόδας η Αλήθεια» - Η απάντηση στον Γιώργο Κιμούλη [pic]

LIFESTYLE

Madonna: Φωτογραφίες από την εποχή του «Like a Virgin» δημοσιεύονται για πρώτη φορά [pics]

LIFESTYLE

Γιώργος Κιμούλης: Η απάντηση στις καταγγελίες - «Δεν αποσύρω τη μήνυση, ούτε αν ζητήσει συγγνώμη η Ζέτα Δούκα» [vid]

LIFESTYLE

Ζέτα Δούκα: Κύμα συμπαράστασης για την ηθοποιό από συναδέλφους της μετά τις αποκαλύψεις [vid]

LIFESTYLE

Rihanna: Δοκιμάζει εσώρουχα για του Αγίου Βαλεντίνου και μας ξετρελαίνει [pics]

LIFESTYLE

Lady Gaga: Ο συμβολισμός της εμφάνισής της στην ορκωμοσία του Joe Biden [pics]

LIFESTYLE

Χάρης Σώζος: Τροχαίο για τον ηθοποιό - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

LIFESTYLE

Ζέτα Δούκα: Καταγγέλλει λεκτική και σωματική βία από τον Γιώργο Κιμούλη- «Με έβρισε και με κλώτσησε στο θέατρο» [vid]