Γιώργος Θεοφάνους: Η συγκίνηση για τη μητέρα του – «Έφυγε όταν ήμουν ούτε 16 ετών» [vid]
Για την επαγγελματική πορεία του και τα παιδικά του χρόνια μίλησε ο συνθέτης
LIFESTYLE

Γιώργος Θεοφάνους: Η συγκίνηση για τη μητέρα του – «Έφυγε όταν ήμουν ούτε 16 ετών» [vid]

Γιώργος Θεοφάνους: O μουσικοσυνθέτης ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», τη Δευτέρα το βράδυ.

Γιώργος Θεοφάνους: Αναφέρθηκε στις συνεργασίες του, στα show που συμμετείχε ως κριτής αλλά και στα παιδικά του χρόνια.

Μάλιστα συγκινήθηκε ιδιαίτερα μιλώντας για την απώλεια της μητέρας του. «Η μητέρα μου ήταν αυτή που με πίστευε και έφυγε όταν ήμουν ούτε 16 ετών…»

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Θεοφάνους αναφέρθηκε στη μητέρα του και ότι αυτή τον πίστευε πολύ, «η μητέρα μου ήταν αυτή που με πίστευε και έφυγε όταν ήμουν ούτε 16 ετών. Δεν με είχε δει ποτέ. Ακόμα και στο Ωδείο, στις απλές συναυλίες που δίναμε εκεί, δεν τα κατάφερε να έρθει. Ήταν μια άρρωστη από όταν ήμουν εγώ στο δημοτικό. Θυμάμαι σαν τώρα πως είχε καρκίνο στον μαστό, το ανακάλυψε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και δεν μας είπε τίποτα».

«Αυτό είναι το λάθος, ρε παιδί μου, που κάνουν οι γυναίκες. Η πρόληψη είναι το κυριότερο πράγμα. Αποφάσισε, λοιπόν, να μην μας το πει, περάσαμε μαζί τα Χριστούγεννα και μετά μπήκε στο νοσοκομείο” συμπλήρωσε, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

Όταν, δε, αντίκρισε ένα γράμμα που είχε γράψει ο ίδιος σε εκείνη “λύγισε” και δεν συγκράτησε το συναισθηματικό του βάρος.

Όσον αφορά τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του είπε: «Ο πατέρας μου πρόλαβε να με δει αλλά δεν ήθελε ποτέ. Ο πατέρας μου ήταν δράκος. Δεν πέρασα καθόλου καλά μαζί του. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια» και συνέχισε: «Κάπου διάβαζα ότι είμαστε οι αναμνήσεις μας. Αυτό που είμαστε τώρα είναι η πρόσθεση των αναμνήσεών μας. Θυμάμαι την ημέρα της κηδείας της μαμάς μου. Ήταν εκεί η μάνα της, η γιαγιά της και η αδερφή μου. Έκλαιγαν όλοι και έλεγαν “έμειναν τα παιδιά ορφανά”. Εγώ όχι. Πήγα πάνω από το χώμα και ακόμα κι όταν έφυγαν όλοι δεν έκλαιγα. Τώρα συγκινούμαι. Τότε είπα ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατό».

Read more