Γιώργος Παπαδάκης και Νίκος Χατζηνικολάου παρ’ ολίγον συμπαρουσιαστές [vid]
Η ιστορία του στην τηλεόραση μπορεί να καλύψει όχι μία, αλλά τρεις εκπομπές
LIFESTYLE

Γιώργος Παπαδάκης και Νίκος Χατζηνικολάου παρ’ ολίγον συμπαρουσιαστές [vid]

Γιώργος Παπαδάκης: O δημοσιογράφος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Νϊκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και έκανε πολλές αποκαλύψεις.

Γιώργος Παπαδάκης: Για τη ζωή του, τη δημοσιογραφία και τους ανθρώπους της ζωής του μίλησε ο Γιώργος Παπαδάκης ως καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα του αποκάλυψε και μια ιστορία που τον αφορούσε και όπως αποδείχτηκε δεν την γνώριζε… Οι δρόμοι του Νίκου Χατζηνικολάου και του Γιώργου Παπαδάκη μπορεί να είχαν συναντηθεί τηλεοπτικά, ύστερα από πρόταση της Σεμίνας Διγενή, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Συγκεκριμένα, ο Παπαδάκης θυμήθηκε την πρώτη εμφάνισή του σε τηλεοπτικό πλατό:

«Δεν ήταν προγραμματισμένο να βγω. Ετοιμαζόταν αυτή η μεσημεριανή εκπομπή, δεν υπήρχε τίτλος. Ο Νάσος Αθανασίου και η Σεμίνα Διγενή έψαχναν έναν άνθρωπο που θα ήταν υπεύθυνος των ρεπορτάζ και αυτός ήμουν εγώ. Κάνουμε τις συσκέψεις και στις συσκέψεις βγήκε μια χημεία και με τον Νάσο και με τη Σεμίνα. Καταρχάς, ήμουν πάρα πολύ τυχερός που με εμπιστεύθηκαν γιατί ήταν καταξιωμένοι τηλεοπτικοί -και όχι μόνο- δημοσιογράφοι με πολύ μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία και εγώ δεν ήξερα τι είναι κάμερα. Ήξερα ελάχιστα πράγματα από τηλεόραση. Πάνω στο στήσιμο της εκπομπής, 15:00 θα έβγαινε η εκπομπή, τρεις ήμασταν, “Τρεις στον αέρα”, να ο τίτλος».

Ενώ στη συνέχεια, αποκάλυψε την πρόταση της Διγενή για τον Χατζηνικολάου:

«Θα σου αποκαλύψω κάτι. Ο Νάσος (σ.σ. Αθανασίου) έμεινε μαζί και μετά αποφάσισε να μην συνεχίσει. Ψάχναμε έναν άνθρωπο που θα ερχόταν μαζί μας και θέλαμε να είναι ένας νέος άνθρωπος, χαρισματικός, που έστω δεν είχε κάνει καθόλου τηλεόραση την εποχή εκείνη. Η Σεμίνα Διγενή, λοιπόν, είχε στο μυαλό της ένα νέο παιδί που έκανε τότε τα πρώτα του βήματα στη Δημοσιογραφία και το όνομά του ήταν Νίκος Χατζηνικολάου. Όταν ήμασταν στη Ραφήνα, πίναμε ουζάκι, το συζητούσαμε και είπα: “Πωπώ, τρελή, καταπληκτική ιδέα! Αν τον ξέρεις, να επικοινωνήσεις μαζί του”. Από το περιβάλλον σου είπαν ότι δεν σε ενδιέφερε η τηλεόραση και έτσι δεν σε πήραμε τηλέφωνο».
Από την πλευρά του, ο Χατζηνικολάου είπε: «Πλάκα κάνεις; Δεν το ήξερα!».

Στη συνέχεια, αμφότεροι αναφέρθηκαν για την πρόταση που είχαν από το Mega όταν ο σταθμός ετοιμαζόταν να αρχίσει τη λειτουργία του.

Ο Γιώργος Παπαδάκης όμως μίλησε και για τις δουλειές που έχει κάνει στη ζωή του πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Ρώτησε μάλιστα, αστειευόμενος «έχουμε χρόνο;». «Δουλεύω από 12 ετών, δεν θέλω να το κάνω μελό… Ήταν πολύ φτωχή η οικογένειά μου, ο πατέρας μου ήταν μαρμαράς. Είχε πρόβλημα υγείας η μητέρα μου και η αδελφή μου. Έχω κάνει όλες τις δουλειές που μπορείς να φανταστείς. Μέχρι που έχω σηκώσει και στεφάνια σε νεκροταφείο. Έχω δουλέψει σε οικοδομή, σε εργοστάσιο, σε περίπτερο…» περιέγραψε.

“Ήθελα να σπουδάσω κοινωνιολογία στο Παρίσι και μια οικογένεια ήθελε να με στείλει, αλλά δεν μπόρεσα να πάω, έπρεπε να μείνω για να συντηρήσω το σπίτι, εγώ και ο αδελφός μου ουσιαστικά” αποκάλυψε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Read more