Γιώργος Κιμούλης: Η απάντηση στις καταγγελίες – «Δεν αποσύρω τη μήνυση, ούτε αν ζητήσει συγγνώμη η Ζέτα Δούκα» [vid]
Έδωσε τη δική του απάντηση σχετικά με τις καταγγελίες
LIFESTYLE

Γιώργος Κιμούλης: Η απάντηση στις καταγγελίες – «Δεν αποσύρω τη μήνυση, ούτε αν ζητήσει συγγνώμη η Ζέτα Δούκα» [vid]

Γιώργος Κιμούλης: Ο ηθοποιός μίλησε στο Mega για τις καταγγελίες που έκανε η Ζέτα Δούκα, για την άσκηση σε βάρος της σωματικής και λεκτικής βίας.

Γιώργος Κιμούλης: «Όταν το άκουσα για πρώτη φορά στεναχωρήθηκα, τώρα έχω θυμώσει πολύ», είπε ο ηθοποιός, Γιώργος Κιμούλης, μιλώντας στο MEGA για το ζήτημα που προέκυψε μετά τιε καταγγελίες της ηθοποιού.

«Ούτε για αστείο δεν κλώτσησα τη Ζέτα Δούκα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι δεν θα αποσύρει τη μήνυση σε καμία περίπτωση. Άφησε δε ξεκάθαρες αιχμές ότι η ηθοποιός θέλει να εκμεταλλευτεί το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου. Θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει η δική του αντίδραση και προσφυγή στη δικαιοσύνη να αποτρέψει γυναίκες που έχουν υποστεί πράγματι κακοποίηση να το καταγγείλουν.

«Έχω ήδη δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση» συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα και αν ανασκευάσει τις δηλώσεις της η ηθοποιός και ζητήσει συγγνώμη δεν πρόκειται να την αποσύρει.

«Καταρχάς δεν κατάλαβα τι έγινε την περίοδο των συμβάντων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου» είπε ο κ. Κιμούλης και εξήγησε πως «η παράσταση κράτησε μέχρι το Πάσχα και υπάρχουν και φωτογραφίες από την κοπή της πίτας ένα μήνα μετά, όπου είμαστε όλοι μια χαρά».

Ακόμα, μιλώντας για εκείνη την παράσταση είναι πως κανένας από τους ηθοποιούς δεν ήταν νέος ώστε να φοβάται μην του καταστρέψει την καριέρα ο κακός θιασάρχης, είπε αναφερόμενος στο πρόσωπό του. Στη συνέχεια έκανε λόγο για εργατική διαφωνία, η οποία λύνεται όταν κάποιος πάει στον εργοδότη και πει «ο τάδε μου φέρεται άσχημα και σε παρακαλώ πολύ αν δεν σταματήσει θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας».

«Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, συνέδεσε την καταγγελία της Ζέτας Δούκα, με τα όσα αποκάλυψε προ ημερών η Σοφία Μπεκατώρου, για τον βιασμό της, όταν ήταν 21 ετών, μια κίνηση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου και να βγαίνει οποιοδήποτε που είναι θυμωμένος να περιγράφει μετά από 13 χρόνια, να υπερβάλλει, να μιλάει για ψευδή γεγονότα τα οποία στο μέλλον θα τα πάρει πίσω» είπε. Μάλιστα, στη συνέχεια είπε πως είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου, λέγοντας, αφήνοντας αιχμές κατά της κυρίας Δούκα και όχι μόνο, πως «τώρα μίλησε η κυρία Μπεκατώρου ας το κάνουμε όλοι».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αρνήθηκε κατηγορηματικά όχι μόνο ότι άσκησε σωματική βία και κλώτσησε την Ζέτα Δούκα, αλλά και ότι άσκησε και λεκτική βία, λέγοντας ότι ύβρεις εναντίον της δεν εξαπέλυσε ποτέ.

Επιστρέφοντας στην κλωτσιά, για την οποία τον κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα είπε πως «η κλωτσιά είναι κάτι φοβερό». «Ουσιαστικά αν το παρακολουθήσετε το “με” είναι σβηστό. Δεν το συγχωρώ, δεν θα πάρω πίσω την αγωγή και τη μήνυση.»

» Υποτιμάται, κινείται σε επίπεδο ιεροσυλίας το να χρησιμοποιείται η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου, στο να αναφερόμαστε στο εκπληκτικό κίνημα #metoo και να το χρησιμοποιεί ο καθένας που έχει προσωπικές συγκρούσεις. Να το χρησιμοποιήσει για να το υποτιμήσει, δυσφημίσει, συκοφαντήσει. Δεν έχω διαφορές μαζί της. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται…» είπε.

«Το σωματική βία είναι αδιανόητο. Το άλλο είναι γενική κι αόριστη καταγγελία. Υποτίμηση, απαξίωση, έβριζα… είναι γενικά πράγματα. Ένταση στη δουλειά υπάρχει. Η συνεχόμενη βία είναι και ποινικό αδίκημα [η λεκτική]. Θέλω να πιστεύω, μέχρι πρότινος πίστευα πως με την τάση είναι της μόδας τώρα να συμπεριφερόμαστε σαν την κυρία Μπεκατώρου… κι αυτό είναι και το πρόβλημα».

«Με τη δική μου μήνυση καμία γυναίκα δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλλει τέτοιες περιπτώσεις. Πίστευα πως είναι μια διάθεση “είμαι κι εγώ εδώ”, “συμμετέχω και εγώ και μιλάω”. Φοβάμαι ότι είναι πιο μπλεγμένη ιστορία, δεν είναι τόσο αθώο. Θα αποδειχθεί συν τω χρόνω. Η στεναχώρια έφυγε γρήγορα και ο θυμός με διακατέχει αυτή την στιγμή» υπογράμμισε.

«Είναι απαράδεκτο όποιος έχει μια διαφορά με κάποιον να βγαίνει να καταγγέλλει… Πιστεύω επίσης λόγω αστοχίας κι απειρίας δημοσιογραφικής παρόλο που ίσως ήταν γνωστό ότι θα ειπωθεί αυτό, δεν με είχαν ενημερώσει» κατέληξε.

Read more