Γιάννης Μπέζος Ενώπιος Ενωπίω: «Το μεγάλο λάθος της Αλίκης ήταν που δεν τόλμησε να δείξει το πραγματικό της ταλέντο» [vid]
Μια αναδρομή στη σημαντική καριέρα του ηθοποιού
LIFESTYLE

Γιάννης Μπέζος Ενώπιος Ενωπίω: «Το μεγάλο λάθος της Αλίκης ήταν που δεν τόλμησε να δείξει το πραγματικό της ταλέντο» [vid]

Γιάννης Μπέζος Ενώπιος Ενωπίω: O ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Γιάννης Μπέζος «Ενώπιος Ενωπίω»: Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο ηθοποιός μίλησε για τους απαράδεκτους, την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και τη σύζυγό του Ναταλία Τσαλίκη.

Αναφερόμενος στη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αποκάλυψε τις θετικές πλευρές του χαρακτήρα της, αλλά δε δίστασε να εξηγήσει το λάθος που θεωρεί ότι έκανε η εθνική σταρ, όσο αφορά την δουλειά της ως ηθοποιός.

«Δούλεψα τρεις φορές μαζί της. Δύο φορές στα ξεκινήματά μου και μία φορά σαν πρωταγωνιστής τη χρονιά που κάναμε και τους Απαράδεκτους συγκεκριμένα. Η Αλίκη είχε πολύ ενδιαφέρον στο παρασκήνιο, πιο πολύ απ’ ότι είχε στο προσκήνιο. Δηλαδή, ήταν ένας πάρα πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος, με πολύ χιούμορ, πολύ γενναιόδωρη», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ήταν ένα πρόσωπο με μια τεράστια λάμψη. “Τρύπαγε” το πανί. Άπειρα προσόντα, οργανωτικά, πάρα πολύ καλή εργοδότης, πολύ καλή φίλη… Εγώ έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Όταν χάθηκε τόσο πρόωρα, σοκαρίστηκα πολύ».

Συγκεκριμένα για το ταλέντο της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια εξαιρετική ηθοποιός. Μπορούσε να το διακρίνει κανείς στις πρόβες. Θα πει κάποιος “τι με ενδιαφέρουν οι πρόβες;”. Ναι, και θα έχει δίκιο. Το μεγάλο της λάθος ήταν που δεν τόλμησε να δείξει το πραγματικό της ταλέντο πάνω στη σκηνή. Υιοθέτησε ευκολίες, φοβόταν την αποτυχία, δεν την πολυάντεχε, χάιδευε το κοινό με την έννοια ότι αυτό θέλει το κοινό και προς τα εκεί πάω. Το είχαμε κουβεντιάσει και πάρα πολλές φορές, νομίζω ότι δεν έκανε σωστά πάνω σε αυτό».

Πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, συνεργάτες του, αλλά και η επί 36 χρόνια σύντροφός του, Ναταλία Τσαλίκη, μίλησαν στην εκπομπή για τον πολυτάλαντο ηθοποιό, σκηνοθέτη και τραγουδιστή Γιάννη Μπέζο. Για τον ηθοποιό μίλησε ο Σταμάτης Φασουλής, με τον οποίο συνεργάστηκε στην παράσταση «Το Κλουβί με τις Τρελές».

Για τους «Απαράδεκτους» και τον ρόλο του «Γιάννη» είπε: «Ήταν μια πάρα πολύ καλή στιγμή με τη Δήμητρα. Έγινε από πραγματική ανάγκη. Είχε κάτι καινούργιο μοντέρνο να καταθέσει. Έσωσε έναν αέρα φρεσκάδας στην τηλεόραση. Ήταν επανάσταση. Η σκέψη της Δήμητρας ήταν να κάνουμε ένα γκέι ζευγάρι ή να κάνουμε έναν χαρακτήρα, όπως και έγινε. Μια πλήρης ανατροπή με καινούργια τότε πρόσωπα. Μου έκαναν πολλές παρόμοιες προτάσεις μετά, αλλά δεν τυποποιήθηκα. Τότε το μέσο ήταν πολύ ισχυρό. Μια στιγμή ευλογημένη (…) Δεν είμαι υπέρ των αναβιώσεων».

Όσον αφορά τη σύντροφό του Ναταλία Τσαλίκη, είπε μετά από ένα βίντεο όπου μίλησε για αυτόν, «Με αιφνιδίασες. Είμαστε μαζί 36 χρόνια. Πρέπει να πω ότι η Ναταλία δεν είναι απλά σύζυγός μου, είναι ένα σημείο αναφοράς για εμένα. Η σχέση μας είναι πολύ ουσιαστική. Δεν είναι ότι μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο. Μοιραζόμαστε τον ίδιο χρόνο, τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες φιλοδοξίες για μια ζωή πιο δημιουργική και ποιητική».

Read more