Γιάννης Μπέζος: «Δεν μπορούμε ούτε να ονειρευτούμε αλλά ούτε και να σχεδιάσουμε» [vid]
Γελάμε πολλές φορές για την ομοφυλοφιλία, γελάμε από φόβο και αμηχανία και είναι λάθος
LIFESTYLE

Γιάννης Μπέζος: «Δεν μπορούμε ούτε να ονειρευτούμε αλλά ούτε και να σχεδιάσουμε» [vid]

Γιάννης Μπέζος: Ο ηθοποιός ήταν φιλοξενούμενος του Γιώργου Καραμέρου και του Σπύρου Χαριτάτου το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Open.

Γιάννης Μπέζος: Ο ηθοποιός μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, άλλωστε είναι γνωστός ο εύστοχος σχολιασμός του και ο ευθύς λόγος του.

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον George Floyd και την ομοφυλοφιλία. «O κόσμος είναι σε μια αναταραχή λόγω της δημόσιας υγείας αισθανόμαστε ακόμη ανασφάλεια», «Είναι μια θερμή εποχή μέσα μας είμαστε σε μια αναταραχή λόγω της δημόσιας υγείας. Τώρα πια δεν μπορούμε ούτε να ονειρευτούμε αλλά ούτε και να σχεδιάσουμε. Στη χώρα μας λειτουργούμε πιο πολύ ως υπήκοοι και λιγότερο σαν πολίτες. Δεν θέλουμε να παίρνουμε ευθύνες. Υπακούσαμε πολύ καλά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αλλά τώρα που απελευθερώνονται τα πράγματα, θα δούμε αν είμαστε ώριμοι. Δεν μπορούμε να έχουμε δίπλα μας πάντα ένα αστυνομικό και έναν υγειονομικό. Δεν είμαστε μόνοι μας στη ζωή είναι και άλλοι δίπλα μας.

Κάθε μέρα έβλεπα τον Σωτήρη Τσιόρδα. Έχει σημασία το πως το λέει κάποιος αυτό που λέει δεν φτάνει απλά να το λέει. Ο Τσιόδρας είναι σαν ένα μέλος της οικογενείας μας ένας δικός μας άνθρωπος ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Σε ένα άλλο πόστο αυτόν τον άνθρωπο μπορεί να μην τον αντέχαμε. Είναι πολύ σημαντικός άνθρωπος δημιουργεί ηρεμία και εμπιστοσύνη, κάτι που μας λείπει» , είπε ο Μπέζος για τον λοιμωξιολόγο.

«Κάνουμε ένα πάρτι πολλών ατόμων κάτι που δείχνει ότι έχουμε την οικονομική δυνατότητα και αυτό μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι θα την βγάλουμε καθαρή και όχι μόνο απέναντι στην υγεία αλλά και την νομοθεσία. Νομίζουμε ότι μας δίνει ένα παραθυράκι να την γλυτώσουμε. Πρέπει εμείς που έχουμε ένα λόγο και όσοι είναι σε μεγαλύτερη ηλικία να είναι πιο προσεκτικοί. Εγώ δεν θα έκανα μια παράσταση που υπάρχει συνωστισμός. Υπάρχει πρωτόκολλο πρέπει να καταλάβουμε ότι κάτι θα χάσουμε. Η φετινή χρονιά δεν θα είναι σαν την περσινή πρέπει να το καταλάβουμε αυτό».

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε όμως και για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τον ρατσισμό

«Η διαδήλωση για το Τζορτζ Φλόιντ και αυτά που γίνονται εδώ είναι στο πλαίσιο της εξαίρεσης. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που γίνεται στην Αμερική. Το κλίμα το ευνοεί Θέλει απάντηση πολιτική στο ζήτημα από τον λαό. Υπάρχει ο ρατσισμός και στην Ελλάδα υπάρχει μέσα μας. Μας φοβίζει το χρώμα , το διαφορετικό πρέπει αυτό να το πολεμάμε. Όλοι έχουμε μέσα μας μια σκοτεινή πλευρά. Πρέπει να πολεμάμε το κακό. Από φόβο γινόμαστε ρατσιστές και θέλουμε να βάζουμε ηθικό προσδιορισμό. Υπάρχει και το διαφορετικό. Γελάμε πολλές φορές για την ομοφυλοφιλία έχω και εγώ πολλούς φίλους ομοφυλόφυλλους και το κάνω, είναι ανθρώπινη συμπεριφορά , γελάμε από φόβο και αμηχανία, είναι λάθος».

Read more