Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του 2020, σύμφωνα με το TIME
Ένα κείμενο - ύμνος στον Γιάννη, από τον Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ
LIFESTYLE

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του 2020, σύμφωνα με το TIME

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το περιοδικό ΤΙΜΕ συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη για το 2020 τον Έλληνα αθλητή.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μια προσωπικότητα που έχει σχέση με τον χώρο που δραστηριοποιούνται οι 100 επιλεγέντες και επιλεγείσες του περιοδικού, γράφει ένα σύντομο άρθρο για αυτούς.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Το σημείωμα για τον Aντετοκούνμπο ανέλαβε ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, έξι φορές πρωταθλητής ΝΒΑ και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Όπως γράφει στο άρθρο του ο Τζαμπάρ,

«Ο Πολ Σάιμον τραγουδούσε ότι κάθε γενιά στέλνει κι έναν ήρωα στα μουσικά charts. Το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό. Κάθε γενιά βρίσκει έναν αθλητή που ενσωματώνει όλες τις αρετές που όλοι θα θέλαμε να έχομε: αφοσίωση, συγκέντρωση, εξαιρετική αθλητικότητα και χάρη υπό πίεση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μόλις κέρδισε το δεύτερο διαδοχικό βραβείο MVP στο NBA, έχει όλα αυτά και πολλά παραπάνω.

Παρακολουθώντας τον να παίζει δεν βλέπει κανείς μόνο τι είναι, αλλά και το τι είναι δυνατό. Υπάρχει μια μυστική αρετή που κάνει την καρδιά του φιλάθλου να χτυπά πιο γρήγορα όταν ένας άνθρωπος πατά στο παρκέ. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να δονούνται και το δέρμα μας να ανατριχιάζει περιμένοντας να δούμε το μεγαλείο του.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα επεκτείνει τα ρεκόρ που έχει στο NBA -ήδη είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερη δείκτη Αποτελεσματικότητας σε μια σεζόν στο ΝΒΑ, δείκτης που συνδυάζει όλα τα στατιστικά στοιχεία ενός παίκτη, επιδόσεις που ίσως δεν θα μπορέσουν να φθάσουν οι μελλοντικές γενιές.

Όμως ένας ήρωας του αθλητισμού είναι κάτι παραπάνω από ρεκόρ. Ο Γιάννης αποτελεί παράδειγμα επειδή ορθώνει ανάστημα σε ό,τι πιστεύει. Αφότου οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στα playoffs, η ομάδα του και ο ίδιος διαδήλωσαν για τον πυροβολισμό από την αστυνομία του Τζέικομπ Μπλέικ αρνούμενοι να αγωνιστούν και ξεσηκώνοντας ένα κύμα διαδηλώσεων και αναβολών σε όλο το ΝΒΑ.

Ρώτησα κάποτε τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου απάντησε ‘Το στέμμα έχει έρθει’. Και σίγουρα έχει έρθει».

Read more