Γιάννης Αντετοκούμπο: Το μήνυμα για τη δολοφονία George Floyd – «Αρκετά πια»
Όσο περισσότερες φωνές κατά του ρατσισμού τόσο καλύτερα
LIFESTYLE

Γιάννης Αντετοκούμπο: Το μήνυμα για τη δολοφονία George Floyd – «Αρκετά πια»

Γιάννης Αντετοκούμπο: Ο Έλληνας διεθνής έχει βιώσει και ο ίδιος τον ρατσισμό και δεν μπορεί να μένει αμέτοχος σε τέτοια περιστατικά.

Γιάννης Αντετοκούμπο: Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στις ΗΠΑ, συγκλονίζει τον κόσμο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – που έχει αντιμετωπίσει και ο ίδιος και η οικογένειά του τον ρατσισμό, μεγαλώνοντας και ζώντας στην Ελλάδα – μέσω τον Social Media εξέφρασε τα συναισθήματά του και τόνισε ότι είναι ώρα για αλλαγή.

«Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως αρκετά με όλο αυτό. Είναι ώρα για αλλαγή», ανέφερε.

Το 2018 ο αδελφός του Θανάσης Αντετοκούνμπο, είχε δεχτεί ρατσιστικά σχόλια από παρουσιαστή – μία υπόθεση που είχε πάρει διαστάσεις καθώς υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τί περνάνε άλλοι»

O Γιάννης είχε γράψει τότε: “Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνο-νιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας”.

Τότε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε φωτογραφηθεί με την φανέλα της Εθνικής με το όνομα του Αντετοκούνμπο, λέγοντας: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος».

Read more