Φινλανδία: Πρωθυπουργός για μια ημέρα η 16χρονη Aava Murto
24 ώρες σε μια θέση ευθύνης
LIFESTYLE

Φινλανδία: Πρωθυπουργός για μια ημέρα η 16χρονη Aava Murto

Φινλανδία: Η πρωθυπουργός της χώρας, Sanna Marin δίνει την θέση της στην Aava Murto για ένα 24ωρο.

Φινλανδία: Είναι η τέταρτη χρονιά που η Φινλανδία παίρνει μέρος στο «Girls Takeover».

Είναι ένα πρόγραμμα της της Plan International, που επιτρέπει σε εφήβους από χώρες σε όλο τον κόσμο να μπουν στη θέση ηγετών στην πολιτική και άλλους τομείς, για μια ημέρα.

Φέτος, η πρωθυπουργός Sanna Marin δίνει την θέση της στην Aava Murto μια 16χρονη Φινλανδή που θα συναντηθεί με αρκετούς πολιτικούς στη διάρκεια της μέρας και θα υπογραμμίσει τα δικαιώματα των γυναικών στην τεχνολογία.

«Νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση που μιλώ εδώ μπροστά σας σήμερα, παρόλο που κατά κάποιον τρόπο εύχομαι να μην χρειαζόταν να στέκομαι εδώ, και καμπάνιες όπως το “Girls’ Takeover”, να μην ήταν πλέον απαραίτητες», ανέφερε η Aava Murto στην ομιλία της. «Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε ακόμη επιτύχει ισότητα μεταξύ των φύλων- ούτε πουθενά στον πλανήτη. Αν και έχουμε κατορθώσει πολλά καλά σε αυτόν τον τομέα, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που χρειάζεται να γίνει», πρόσθεσε.

Η 16χρονη Φινλανδή, που συμμετέχει ενεργά σε καμπάνιες για το κλίμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, έκανε αίτηση για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Θα τελειώσει την ημέρα της, συναντώντας την πρωθυπουργό για να συζητήσουν περί ισότητας στην τεχνολογία. Η ενέργεια εστιάζει φέτος την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τεχνολογικών ευκαιριών για κορίτσια, με Κένυα, Περού, Σουδάν και Βιετνάμ να συγκαταλέγονται στις χώρες, που θα κάνουν αντίστοιχα τις δικές τους «ανταλλαγές».

Read more