Big Brother: Παρέμβαση του ΕΣΡ – Οι εταιρείες αποσύρουν τις χορηγίες τους από το ριάλιτι
Ντόμινο εξελίξεων έφερε η ατάκα περί βιασμού του παίκτη
LIFESTYLE

Big Brother: Παρέμβαση του ΕΣΡ – Οι εταιρείες αποσύρουν τις χορηγίες τους από το ριάλιτι

Big Brother: Η απαράδεκτη δήλωση περί βιασμού του Αντώνη Αλεξανδρίδη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις που κατέληξαν στην απομάκρυνσή του από το παιχνίδι.

Big Brother: Το ντόμινο των εξελίξεων συνεχίζεται.

Οι απαράδεκτες και χυδαίες δηλώσεις του παίκτη περί βιασμού εκτός από την απομάκρυνσή του από το ριάλιτι, προκάλεσαν την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, την έντονη παρέμβαση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά και την αποχώρηση ορισμένων χορηγών από το τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, ο Κρητικός, Αντώνης Αλεξανδρίδης, μιλώντας με συμπαίκτη του, είπε χαρακτηριστικά: «Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό».


Όπως αναφέρει το ΕΣΡ σε σημερινή του ανακοίνωση, έχει δεχθεί έως τώρα περισσότερες από 200 καταγγελίες για να παρέμβει για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να υπάρξει κάποια ποινή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΣΡ

Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται “γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής.

Οι εταιρείες που αποσύρουν τις χορηγίες τους

Την αρχή έκανε η εταιρεία Rigas Furniture, η οποία με ανακοίνωσή της στο Facebook καταδίκασε την αποτρόπαια δήλωση του Αντώνη Αλεξανδρίδη και χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε την απόφαση να αποσύρει την χορηγία της από το Big Brother.

«Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στον βωμό της τηλεθέασης», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, της οποίας, μάλιστα, το management αποτελείται από γυναίκες κυρίως.

Ακολούθησαν οι εταιρείες Candia και Doctor Plant, όπου με τις επίσημες τοποθετήσεις τους δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το ριάλιτι.

«Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν», αναφέρει η ανακοίνωση της Candia.

«Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε το ελάχιστο, που είναι η αποπομπή του παίχτη μετά το αχαρακτήριστο και σοκαριστικό σχόλιο που έκανε και φυσικά μία δημόσια συγνώμη από το σταθμό!

Είναι φυσικό επόμενο να διακοπεί η περαιτέρω συνεργασία!

Γνωρίζοντας το ήθος και τις αξίες τους, θεωρούμε βέβαιο, ότι το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι χορηγοί που μας στήριξαν σε αυτό το project (Φυτώρια Αντεμισάρη-pandasports-Γράστις-Lechuza)

Οπότε επίσης αποσύρονται!

Τσόκας Μάκης

Γαλάνης Δημήτρης», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας Doctor Plant.

Ακόμα ένας χορηγός που αποσύρεται είναι η εταιρεία Nef Nef, η οποία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Αποσύρουμε τη χορηγία μας από το Big Brother και αναγνωρίζουμε το λάθος μας να συνεργαστούμε με μια εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας μας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η εταιρεία Σκλαβενίτης έχει αποσύρει την χορηγία της από το Big Brother, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ίδια την εταιρεία.

Read more