Αστερίξ: Ετοιμάζεται το καινούριο τεύχος των ανυπόταχτων Γαλατών
Έρχονται οι νέες περιπέτειες των αγαπημένων μας ηρώων
LIFESTYLE

Αστερίξ: Ετοιμάζεται το καινούριο τεύχος των ανυπόταχτων Γαλατών

Αστερίξ: Οι λάτρεις του αγαπημένου κόμικ πανηγυρίζουν ήδη για τη νέα περιπέτεια των ηρώων του γαλατικού χωριού.

Αστερίξ: Το δίδυμο Ζαν – Ιβ Φερί και Ντιντιέ Κονράντ ετοιμάζουν το 39ο βιβλίο του θρυλικού κόμικ.

Στην Ελλάδα η κυκλοφορία του 38 τεύχους, «Η Κόρη του Βερσινζετορίξ» σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και οι διάδοχοι των Γκοσινί και Ουντερζό προχωρούν ήδη στην επερχόμενη 39η περιπέτεια του δημοφιλούς Γαλάτη, η οποία αναμένεται τον Οκτώβριο.

Ο γάλλος σκιτσογράφος Ζαν – Ιβ Φερί μαζί με τον εικονογράφο Ντιντιέ Κονράντ συνεχίζουν να δίνουν ζωή τα τελευταία χρόνια στο γαλατικό χωριό. Το δίδυμο θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου το νέο τεύχος με τις περιπέτειες του Αστερίξ και της παρέας του. Το 39ο βιβλίο είναι η την πέμπτη ιστορία που υπογράφει το καλλιτεχνικό δίδυμο από το 2013, οπότε ανέλαβαν τις τύχες του διάσημου κόμικ.

«Μπορώ να πω ότι αυτό είναι ένα άλμπουμ – ταξίδι αφού η τελευταία περιπέτεια έλαβε χώρα στο χωριό και στα πέριξ του. Οι Αστερίξ και Οβελίξ θα φύγουν για έναν προορισμό όπου δεν έχουν ξαναταξιδέψει. Είναι κάτι, ξέρετε, που γίνεται όλο και πιο δύσκολο, επειδή οι δυο τους έχουν ήδη επισκεφτεί πολλές χώρες, από την Ιταλία και την Ελλάδα, έως την Ινδία και την Αμερική. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η χώρα δεν υπάρχει σήμερα ως έχει. Αυτό το ταξίδι θα είναι μια ευκαιρία για να αλλάξει ελαφρώς η αφήγηση. Κάθε άλμπουμ είναι ένα μικρό βήμα για να φέρει κάτι νέο», ανέφερε ο Φερί μιλώντας στην εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για την πλοκή που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το ταξίδι θα ξεκινήσει ξαφνικά. Ενώ ο Αστερίξ και ο Οβελίξ αμφισβητούν ο ένας τον άλλο με αφορμή μια παρτίδα σκάκι, ο Πανοραμίξ που έπαιρνε τον υπνάκο του ξυπνάει ουρλιάζοντας. Ποιος θα μπορούσε να τον ενοχλήσει στον ύπνο του και γιατί είναι επείγον να φύγει για να τον βοηθήσει; Και κάπου εδώ ξεκινάει το μυστήριο για τους λάτρεις των Γαλατών. Πού θα πάει η παρέα; Και πάνω απ’ όλα, ποιος είναι αυτός που χρειάζεται τη συνδρομή τους;

Η μεγάλη πλέον πρόκληση σύμφωνα με τον Φερί, βασίζεται στην τελείως διαφορετική εποχή και τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα. «Στη δεκαετία του 1960, οι Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί μπορούσαν να κοροϊδέψουν τους ξένους, έκαναν καρικατούρες για τους Αγγλους με τα μεγάλα δόντια τους, τους Ελληνες με την κατατομή τους. Το κλίμα της εποχής το σήκωνε. Σήμερα, χρειάζεσαι σχεδόν ένα ολόκληρο λεξικό στο γραφείο σου για να ξέρεις με τι επιτρέπεται να αστειεύεσαι και με τι όχι», σχολίασε ο δημιουργός, κάνοντας ένα έμμεσο σχόλιο για την ανοχή στη σάτιρα και το πολιτικά ορθό. «Το παιχνίδι με κλισέ είναι μέρος των κωδικών του Αστερίξ. Αλλά δεν με πειράζει να απομακρυνθώ από αυτό λίγο. Είμαι τυχερός που το προσωπικό μου χιούμορ δεν με οδηγεί σε κλασικές καρικατούρες. Στην «Κόρη του Βερσινζετορίξ» δεν έδωσα τόσο μεγάλη έμφαση στην αργκό που χρησιμοποιούν οι έφηβοι, για παράδειγμα», συνέχισε ο σεναριογράφος.

Ερωτώμενος δε, εάν θα αναφερθεί στην ιστορία η πανδημία του κορονοϊού, το σχεδιαστικό δίδυμο προτίμησε να κρατήσει το νέο τεύχος Covid free. «Ηταν δελεαστικό να μιλήσω για τον κορονοϊό που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, αλλά το άφησα. Η επιδημία είναι ένα θλιβερό θέμα, γεμάτο άγχος. Είναι καλύτερο να γελάσουμε με κάτι άλλο και να ευχηθούμε ότι όταν βγει το άλμπουμ τελικά θα γυρίσουμε σελίδα», υπογράμμισε ο Φερί. «Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να βρείτε μια νύξη σε ένα φίλτρο που μοιάζει με εμβόλιο ή μερικά κλεισίματα του ματιού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Read more