Βασίλισσα Ελισάβετ καρφίτσα: Ποιο είναι το χαρακτηριστικό κόσμημα της βασίλισσας Ελισσάβετ σε κάθε κρίσιμο μήνυμα; [pics & vid]
Η βασίλισσα δεν μένει αμέτοχη στις μεγάλες στιγμές του βρετανικού λαού
FASHION

Βασίλισσα Ελισάβετ καρφίτσα: Ποιο είναι το χαρακτηριστικό κόσμημα της βασίλισσας Ελισσάβετ σε κάθε κρίσιμο μήνυμα; [pics & vid]

Βασίλισσα Ελισάβετ καρφίτσα: Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των κοσμημάτων που η βασίλισσα Ελισάβετ φοράει σε κάθε επίσημη εμφάνιση και κυρίως σε κάθε κρίσιμο μήνυμα.

Βασίλισσα Ελισάβετ καρφίτσα:  Ποια είναι λοιπόν η χαρακτηριστική λεπτομέρεια που δεν λείπει ποτέ από το ντύσιμο της; Από ότι φαίνεται οι καρφίτσες της. Η βασίλισσα Ελισάβετ απηύθυνε μήνυμα στον Βρετανικό λαό για την κρίση του κορονοϊού, προσπαθώντας να ενθαρρύνει τους Βρετανούς σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ήταν η πέμπτη φορά που μιλάει μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος, που προβλήθηκε τηλεοπτικά. Οι προηγούμενες 4 φορές ήταν επίσης κρίσιμες για το έθνος αλλά και σημαντικές για την ίδια.

Ποιο είναι το μοτίβο

Η βασίλισσα Ελισάβετ φορά πάντα ταγιέρ και τα κοσμήματα της από τη βασιλική της συλλογή. Φοράει ένα κολιέ με πέρλες, αποτελούμενο από τρεις σειρές και επαναλαμβάνεται σε όλες τις περιστάσεις. Επιλέγει πάντα δε μια καρφίτσα στο αριστερό της πέτο. Και πολλές φορές μάλιστα αυτή η καρφίτσα έχει συμβολική σημασία.

Για να δούμε τις περιστάσεις

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει απευθυνθεί στον βρετανικό λαό με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στις εξής περιπτώσεις: Στην αρχή του Πολέμου στον Κόλπο τo 1991, μετά την κηδεία της Νταϊάνα το 1997, μετά τον θάνατο της μητέρας της το 2002, για το Αδαμάντιο Ιωβηλαίο το 2012 και τέλος το 2020 για τον κορονοϊό.

Στον θάνατο της Νταϊάνας (AP Photo/APTV, File)

Στον θάνατο της βασιλομήτωρος (AP Photo/Pool via APTN)

Στο Αδαμάντιο Ιωβηλαίο

Για την κρίση του κορονοϊού.

Υπάρχουν όμως και άλλες περιστάσεις όπως η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Τις τρεις ημέρες της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία 12 έως τις 15 Ιουλίου 2018, η βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη να φορά τρεις συμβολικές καρφίτσες. Η μια καρφίτσα ήταν δώρο των Ομπάμα, τους οποίους δεν έχει στην καρδιά του ο Τραμπ, μια άλλη είχε ιστορική σημασία καθώς η Ελισάβετ τη φορούσε στην κηδεία του πατέρα της και η τρίτη ήταν δώρο του πρώην κυβερνήτη του Καναδά, χώρα που πρόσφατα επέκρινε ανοικτά ο Τραμπ. Μήπως η βασίλισσα παρενέβη του κανόνες; Πράγματι το πρωτόκολλο απαγορεύει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας να πάρουν θέση πολιτικά. Αλλά παρατηρητές είναι πεπεισμένοι ότι η μονάρχης ήθελε να περάσει διακριτικά κάποια μηνύματα. Η επιλογή τους θεωρήθηκε από ορισμένους ως μια σκόπιμη κίνηση διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ.

Η βασίλισσα της Αγγλίας έχει κληρονομήσει τα κοσμήματα από το 1952, όταν και ανέβηκε στον θρόνο. Επιλέγοντας συγκεκριμένα κομμάτια για συγκεκριμένες περιστάσεις προφανώς θέλει να κάνει τη δική της ξεχωριστή αναφορά στις καταστάσεις.

Read more