Σέρτζιο Ρόσι πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών από κορονοϊό
Ο θρυλικός Ιταλός σχεδιαστής έγραψε ιστορία στη δημιουργία παπουτσιών
FASHION

Σέρτζιο Ρόσι πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών από κορονοϊό

Σέρτζιο Ρόσι πέθανε: Ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές υποδημάτων πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού, σε ηλικία 84 ετών.

Σέρτζιο Ρόσι πέθανε: Ο Σέρτζιο Ρόσι ίδρυσε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand της Ιταλίας το 1968. Τη δεκαετία του ’80, ο οίκος συνεργάστηκε με τους οίκους Dolce & Gabbana και Versace. Ο διευθύνων σύμβουλος του brand, Ρικάρντο Σούτο – ο οποίος είναι στην εταιρεία από τον Απρίλιο του 2016 – ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του Σέρτζι Ρόσι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το wwd. «Ήταν μεγάλη χαρά που τον γνώρισα» δήλωσε ο Ρικάρντο Σούτο. «Ήταν ο πνευματικός μας καθοδηγητής και εξακολουθεί να είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Τη δεκαετία του ’60 ο Σέρτζιο Ρόσι άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα γυναικεία υποδήματα πολυτελείας, μαθαίνοντας την τέχνη του υποδηματοποιού από τον πατέρα του και στη συνέχεια άρχισε να τα εξάγει σε όλο τον κόσμο. Τη δεκαετία του ’80, το brand Rossi συνεργάστηκε με τους οίκους Dolce & Gabbana και Versace, έγινε ένα από τα βασικά ονόματα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου και άρχισε να ανοίγει μπουτίκ σε όλο τον κόσμο.

Τα πρωτοποριακών σχεδίων υποδήματα του Rossi, όπως το περίφημο πέδιλο Opanca, ενέπνευσαν γενιές σχεδιαστών υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Τζιανβίτο Ρόσι ο οποίος συνεργάστηκε με τον πατέρα του έως ότου η επιχείρηση πωλήθηκε στον όμιλο Gucci (τώρα Kering) το 1999. Ο Τζιανβίτο Ρόσι συνέχισε την οικογενειακή κληρονομιά ξεκινώντας τη δική του επώνυμη μάρκα το 2007. Τον Δεκέμβριο του 2015 το brand Sergio Rossi επέστρεψε στην Ιταλία καθώς αγοράστηκε από το επενδυτικό ταμείο του Αντρέα Μπονόμι.

Read more