Ο David Hockney φιλοτεχνεί το εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue και κάνει Reset στη νέα εποχή
Λάτρης της φύσης και με δυνατά μηνύματα αισιοδοξίας
FASHION

Ο David Hockney φιλοτεχνεί το εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue και κάνει Reset στη νέα εποχή

David Hockney Vogue: 14 εξώφυλλα με θέμα τη βρετανική φύση θα παρουσιάσει η βρετανική Vogue για το τεύχος του Αυγούστου 2020

David Hockney Vogue: Το θέμα του τεύχους του Αυγούστου είναι η επανεκκίνηση.

Έτσι, Βρετανική Vogue ανέθεσε σε 14 σημαντικούς καλλιτέχνες και φωτογράφους, μεταξύ των οποίων η Nadine Ijewere, ο Nick Knight, η Lubaina Himidc και ο Tim Walker, να παρουσιάσουν την οπτική τους σε τοπία της Βρετανίας που αγαπούν. Μάλιστα, αργότερα, τα αυθεντικά έργα θα δημοπρατηθούν προς όφελος φιλανθρωπικών οργανώσεων που εργάζονται για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Do remember they can’t cancel the spring © David Hockney

Το πρώτο από τα εξώφυλλα που αποκάλυψε το περιοδικό είναι από έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή καλλιτέχνες, τον David Hockney.

David Hockney – Wheat field near Fridaythorpe

Για το τεύχος Αυγούστου 2020, η #BritishVogue ζήτησε από μερικούς από τους πιο γνωστούς φωτογράφους και καλλιτέχνες της Βρετανίας να στραφούν στον φυσικό κόσμο και να μοιραστούν την ιδέα της «επαναφοράς». Μεταφέροντας εικόνες της φύσης σε όλο της το μεγαλείο από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, η σειρά των 14 ειδικών εξωφύλλων εκτείνεται από το #DavidHockney’s ‘Wheat field near Fridaythorpe’ , του David Hockney, στην εντυπωσιακή εικόνα του #NadineIjewere του Isle of Skye, της Nadine Ijewere, καθώς και τα εντυπωσιακά αστικά τοπία του #TimWalker και #JuergenTeller. Αργότερα μέσα στο έτος, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία των πρωτότυπων εκτυπώσεων, μια ευγενική δωρεά από τους καλλιτέχνες, για τη βοήθεια των φιλανθρωπικών οργανώσεων που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του Covid-19. Το πλήρες τεύχος, θα βρίσκεται σε περίπτερα και διατίθεται για ψηφιακή λήψη από την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Στο σημείωμά του, ο αρχισυντάκτης Edward Enninful εξηγεί ότι ο πυρήνας αυτού του τεύχους είναι η επανεκκίνηση. Αναφέρεται στο γεγονός ότι, όλο αυτό το διάστημα όλοι ανυπομονούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, σε αυτό που υπήρχε πριν. Ωστόσο, όπως παρατηρεί, «δεν υπάρχει κανονικότητα στην οποία να πρέπει να επιστρέψουμε. Αν είναι να εξελιχθούμε σε μια κατάσταση μεγαλύτερης δικαιοσύνης και ασφάλειας για τον πλανήτη και τους ανθρώπους του, το μέλλον μας δεν πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο με το παρελθόν μας». Και, έχοντας δει, όλο αυτό το διάστημα, πώς ανένηψε ο πλανήτης καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα μειωνόταν, εξαιτίας της πανδημίας, συνειδητοποιεί ότι ίσως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας περισσότερο τη φύση, να μην ξεχνάμε ότι «στον πυρήνα όλων βρίσκεται ο πλανήτης μας». Ίσως, μεταξύ άλλων, όλο αυτό που ζούμε να πρέπει να ειδωθεί και ως ένα μήνυμα ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση.

Το έργο του David Hockney παρουσιάζει μια εικόνα από το Ανατολικό Γιορκσάιρ. «Αυτή η ελαιογραφία απεικονίζει την προχωρημένη άνοιξη στο χωριό Κίλαμ», λέει ο ίδιος, για αυτό το έργο του του 2006. «Τώρα βρίσκομαι στη Νορμανδία, σε ένα μέρος παράδεισο για μένα. Έκανα 120 πίνακες του τεράστιου κήπου μας με το iPad – είναι σαν να έχεις εξοπλισμό σχεδίου και ζωγραφικής πάντα σε ετοιμότητα, και δε χρειάζεται και καθάρισμα. Είναι φανταστικό. Μια βραδιά σηκώθηκα να κατουρήσω γύρω στις τέσσερις το πρωί και είδα το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι που είχα δει τον τελευταίο καιρό. Ενθουσιάστηκα και το κατέγραψα στο iPad. Η φωτογραφία είναι άχρηστη γι’ αυτό, τα σπρώχνει όλα μακριά, συμπεριλαμβανομένου του φεγγαριού».

Το έργο του Tim Walker για τη βρετανική Vogue

Read more

FASHION

Η Kendall Jenner στη νέα καμπάνια του οίκου Burberry φωτογραφίζεται Home Alone

FASHION

Louis Vuitton: Η νέα τσάντα του οίκου είναι το απόλυτο σύμβολο της παριζιάνικης κομψότητας

FASHION

Lady Dior: Πως η διάσημη τσάντα του οίκου Dior έγινε η αγαπημένη της Lady Diana και πήρε το όνομα της πριγκίπισσας

FASHION

Michael Kors: Ένα t-shirt φτιαγμένο με αγάπη και για καλό σκοπό

FASHION

Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού: Όλα δείχνουν ότι θα γίνει κανονικά

FASHION

Kate Moss: Η νέα μούσα του Jimmy Choo φοράει τα πιο ωραία bohemian glam παπούτσια

FASHION

Burberry: Οι υπαίθριες επιδείξεις στο προσκήνιο - Η βρετανική εξοχή το σκηνικό για την παρουσίαση της συλλογής του οίκου

FASHION

Η Irina Shayk ποζάρει για τον οίκο Burberry

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι