Η έπαυλη της Coco Chanel γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο στη Σκωτία
Η μόδα αλλάζει το στυλ παραμένει
FASHION

Η έπαυλη της Coco Chanel γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο στη Σκωτία

Coco Chanel έπαυλη: Το Rosehall Estate στη Σκωτία θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Coco Chanel έπαυλη: Τη δεκαετία του 1920 η Coco Chanel μετέφερε το γαλλικό στυλ της στην ύπαιθρο της Σκωτίας, κάνοντας το Rosehall Estate θερινή κατοικία της. Η διάσημη γαλλίδα σχεδιάστρια πήγαινε στο πέτρινο αρχοντικό με τον Χιου Μπέντορ Γκρόσβενορ, δούκα του Γουέστμινστερ -έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο- και εραστή της. Το Rosehall Estate έγινε η θερινή κατοικία της.

Το κτήμα εγκαταλείφθηκε για 52 χρόνια σύντομα όμως θα γίνει ξενοδοχείο καθώς άνδρας -που δεν έχει κατονομαστεί- το αγόρασε. Η κατοικία εδώ και δύο χρόνια ήταν διαθέσιμη προς πώληση στην τιμή των τριών εκατομμυρίων αγγλικών λιρών. Αρχικά χτισμένο το 1820, το ρουστίκ αρχοντικό 22 δωματίων αναδιαμορφώθηκε από τη σχεδιάστρια μόδας, η οποία έντυσε τον χώρο με ταπετσαρίες και διακοσμητικά περισσότερο προσαρμοσμένα στην παριζιάνικη ευαισθησία της. Το αρχοντικό Rosehall Estate βρίσκεται σε έκταση 1,7 στρεμμάτων στα Χάιλαντς της Σκωτίας που περιλαμβάνει πέντε υπαίθριους χώρους, έναν κήπο, μια λίμνη και έναν ποταμό.

Στην κατοικία η Chanel φιλοξένησε αρκετούς γνωστούς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου του Ουίνστον Τσόρτσιλ, προτού γίνει πρωθυπουργός, και της οικογένειάς του.

Read more