Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού: Όλα δείχνουν ότι θα γίνει κανονικά
προς το παρόν ξεχνάμε τον συνωστισμό πριν και μετά την πασαρέλα
FASHION

Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού: Όλα δείχνουν ότι θα γίνει κανονικά

Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού: Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, ακυρώσεις μεταθέσεις, αυτή είναι η επίδραση του κορονοϊόυ στη μόδα.

Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού: Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί digital παρουσιάσεις, όπως έγινε με την ψηφιακή εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, την περασμένη εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, η Fédération de la Haute Couture et de la Mode, που αποφασίζει για τη γαλλική μόδα, ανακοίνωσε ότι τα shows του Paris Fashion Week θα γίνουν κανονικά, απλά μετέθεσαν την ημερομηνία. Το Paris Fashion Week θα πραγματοποιηθεί λοιπόν από 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, φυσικά με απόλυτη «συμμόρφωση στις συστάσεις των αρχών» για την πανδημία.

Στο Παρίσι και στην εβδομάδα μόδας του δείχνουν τις δημιουργίες τους οίκοι όπως οι Chanel, Givenchy, Dior, το γαλλικό κοινό και οι λάτρεις της μόδας θα παραβρεθούν σε ένα event με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Γενικότερα ο χώρος της μόδας έδειξε μεγάλη προσαρμοστικότητα. οι μεγάλοι οίκοι έκαναν καμπάνιες στα social media, επανεξέτασαν τους τρόπους προσέγγισης του κοινού τους και δυστυχώς κάποιοι ανέβαλαν τελείως επιδείξεις αλλά και την παραγωγή κολεξιόν. Από την άλλη, μόλις πριν λίγες μέρες, ο οίκος Burberry ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τη νέα collection του σε ανοιχτό χώρο στη Βρετανική εξοχή, σε μια διοργάνωση «ανοιχτή και για ψηφιακή εμπειρία», ενώ ο Dior αποκάλυψε τα σχέδιά του να επαναπρογραμματίσει την παρουσίαση της Cruise συλλογής του στην Ιταλία, για τις 22 Ιουλίου και χωρίς κοινό. Μάλιστα, ο CEO του Dior είπε ότι το show Υψηλής Ραπτικής του οίκου, προγραμματισμένο για τις 6 Ιουλίου, δε θα γίνει, και ότι απλώς ελπίζουν ότι θα έχουν ένα μικρό κοινό στο παρισινό show τους τον Σεπτέμβρη.

Άνθρωποι του χώρου, όπως ο CEO του Business of Fashion, Imran Amed, σημειώνουν ότι οι διοργανωτές και οι οίκοι πρέπει να προχωρήσουν στις πρακτικές προετοιμασίες των Fashion Weeks, αν θέλουν να προλάβουν να είναι έτοιμοι, ακόμα και με την αβεβαιότητα για το αν τελικά θα γίνουν ή όχι. Ο ίδιος σημειώνει, ακόμα, ότι και αν τελικά πραγματοποιηθούν οι Εβδομάδες Μόδας, πιθανότατα κάποια μικρότερα brands θα απουσιάζουν, καθώς είναι εκείνα που έχουν χτυπηθεί περισσότερο οικονομικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Meet you at the NATURE – 17th September Spring Summer 2021 Show

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Riccardo Tisci (@riccardotisci17) στις

Το ζήτημα που παραμένει πάντως είναι εάν το κοινό που παρακολουθεί τα shows αυτά θα είναι διατεθειμένο να ταξιδέψει.

Read more