Εβδομάδα μόδας του Λονδίνου: Ψηφιακά για πρώτη φορά στην ιστορία της μόδας [pic]
Νέα δεδομένα και στη μόδα
FASHION

Εβδομάδα μόδας του Λονδίνου: Ψηφιακά για πρώτη φορά στην ιστορία της μόδας [pic]

Εβδομάδα μόδας του Λονδίνου: Η εβδομάδα μόδας έχει προγραμματιστεί για τις 12 έως 15 Ιουνίου.

Εβδομάδα μόδας του Λονδίνου: Οι αλλαγές στη μόδα λόγω κορονοϊού είναι καταλυτικές. Σχεδιαστές ακύρωσαν τις επιδείξεις τους, συλλογές δεν θα μπουν στην παραγωγή και το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα fashion shows. Έτσι το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας ανακοίνωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί φέτος ψηφιακά και θα παρουσιάσει μαζί και τις γυναικείες και τις αντρικές συλλογές.

Η φετινή διοργάνωση, θα διεξαχθεί στις ημερομηνίες της Εβδομάδας Ανδρικής Μόδας του Λονδίνου όπου θα φιλοξενήσει πολυμεσικό περιεχόμενο από σχεδιαστές, καλλιτέχνες και συνεργάτες brand στον ιστότοπό της. Ο σκοπός είναι να ενωθεί και πάλι η κοινότητα της μόδας, να καταστούν δυνατές συνεργασίες και να γίνει η σύνδεση μεταξύ μόδας και τεχνολογίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η ψηφιακή εβδομάδα μόδας του Λονδίνου θα περιλαμβάνει εκτός από επιδείξεις μόδας, συνεντεύξεις, podcast, ψηφιακά showrooms τα οποία θα είναι ανοιχτά για το κοινό μέσα από την οθόνη του υπολογιστή.

Η Caroline Rush, διευθύνουσα σύμβουλος του British Fashion Council (BFC), δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δημιουργώντας μια πλατφόρμα για την εβδομάδα μόδας, προσαρμόζουμε την ψηφιακή καινοτομία ώστε να καλύπτει καλύτερα στις ανάγκες μας σήμερα και δημιουργούμε κάτι νέο για το μέλλον. Η σημερινή πανδημία μας οδηγεί όλους να προβληματιστούμε πιο έντονα για την κοινωνία στην οποία ζούμε και για το πώς θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας και να χτίσουμε επιχειρήσεις όταν την ξεπεράσουμε» ανέφερε.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας θα συνεργαστεί με το Amazon Launchpad, το Facebook, το Google, το Instagram και το Youtube, πλατφόρμες που θα βοηθήσουν τους Βρετανούς σχεδιαστές να προσεγγίσουν εμπορικούς εταίρους και κοινό.

Read more