Εβδομάδα Μόδας Μιλάνο: Θα γίνει ψηφιακά μέσα στον Ιούλιο
Αλλαγές στη μόδα με υψηλές προσδοκίες
FASHION

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνο: Θα γίνει ψηφιακά μέσα στον Ιούλιο

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνο

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνο: Από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου, η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο θα πραγματοποιηθεί σε μια νέα ψηφιακή μορφή, με σκοπό να ενώσει τους Ιταλούς σχεδιαστές μόδας και να προωθήσει τα μηνύματά τους σε εικονικές πλατφόρμες. «Η ιδέα αυτής της ψηφιακής εβδομάδας μόδας είναι να έχει κάτι το διαφορετικό από μια κανονική εβδομάδα μόδας. Είναι κάτι που σκεφτήκαμε ειδικά για τον ψηφιακό κόσμο», λέει ο Carlo Capasa, πρόεδρος της Camera della Moda, στη Vogue.

Η απόφαση πάρθηκε από το Εθνικό Επιμελητήριο Ιταλικής Μόδας (CNMI), με σημερινή του ανακοίνωση, ενώ ανάλογη ανακοίνωση έκανε χθες και η γαλλική Ομοσπονδία Υψηλής Ραπτικής και Μόδας (Fédération de la haute haute couture et de la mode).

Giorgio Armani Fall-Winter 2020-2021

Η εβδομάδα μόδας, που αναβλήθηκε από το MFW γίνεται παραδοσιακά στα μέσα Ιουνίου. Θα είναι ανοιχτή για τους σχεδιαστές ανδρικών και γυναικείων συλλογών που επιθυμούν να τις παρουσιάσουν πριν την κύρια σεζόν. Το CNMI «θα προτείνει μια ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα παρουσιάζονται φωτογραφίες και βίντεο, συνεντεύξεις και παρασκήνια από τις διάφορες φάσεις της δημιουργίας (…) που θα ταξινομούνται μέσα σε ένα ημερολόγιο με επιμέρους αφιερώματα σε κάθε μάρκα».

«Το ημερολόγιο θα εμπλουτισθεί επίσης και με άλλο περιεχόμενο», ιδίως με «εξειδικευμένα σεμινάρια (master class) σε ζωντανή ροή από σημαντικές προσωπικότητες στον κόσμο της μόδας», προστίθεται στο ίδιο δελτίο Τύπου.

Παράλληλα με την παρουσίαση των συλλογών της «Εβδομάδας Ψηφιακής Μόδας του Μιλάνου», μια άλλη πλατφόρμα θα είναι «αποκλειστικά αφιερωμένη στα ατελιέ εκθέσεων και πωλησης (showrooms)», «ένα πολύτιμο εργαλείο για την εκστρατεία πωλήσεων σε διεθνείς αγοραστές». Τα Showrooms θα μπορούν να προβάλουν τη μάρκα που προωθούν με φωτογραφίες και βίντεο των συλλογών τους.

Roberto Cavalli Fall-Winter 2020-2021

Την «Εβδομάδα ψηφιακής μόδας του Μιλάνου» θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει από τα ψηφιακά κανάλια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει λογαριασμό το CNMI: cameramoda.it, Instagram, Facebook, Linkedin, Weibo και YouTube.

Από την πλευρά της, η επόμενη Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην ανδρική μόδα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου. Οι ανδρικές συλλογές ετοίμου ενδύματος (prêt-à porter ) για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2021 θα παρουσιαστούν «με τη μορφή ταινίας, ή βίντεο» σε μια ειδική πλατφόρμα και θα «διατηρηθεί η αρχή του επίσημου ημερολογίου», εξήγησε η γαλλική Ομοσπονδία.

Dolce Gabbana Fall-Winter 2020-2021

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έφερε γενικότερη αναστάτωση και πτώση στις πωλήσεις στον χώρο της Υψηλής Μόδας, η Εβδομάδα ετοίμου ενδύματος, που ήταν προγραμματισμένη στο Παρίσι για τις 23-28 Ιουνίου,αλλά και αυτή της Υψηλής Ραπτικής, στις 5 – 9 Ιουλίου, ακυρώθηκαν.

Ο Carlo Capasa, πρόεδρος της Camera della Moda επιμένει ότι μια ψηφιακή εβδομάδα μόδας δεν μπορεί – και δεν πρέπει – να αντικαταστήσει τις φυσικές παραστάσεις που είναι ακόμα προγραμματισμένες, με περιορισμένη χωρητικότητα, για τον Σεπτέμβριο. «Αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε, ελπίζουμε, μια σχεδόν τακτική εβδομάδα μόδας», λέει ο Capasa. Ελάτε τον Σεπτέμβριο και σίγουρα θα βρείτε ένα show του Giorgio Armani. Ο σχεδιαστής ανακοίνωσε σήμερα ότι τόσο ο Giorgio Armani όσο και τα εμπορικά σήματα Emporio Armani θα παρουσιάσουν τις κολεξιόν για την άνοιξη του 2021 γυναικών και ανδρών, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο.

Emprorio Armani Fall-Winter 2020-2021

Photo: Inside the February 2020 edition of the Moncler Genius project, typically held during Milan Fashion WeekPhotographed by Corey Tenold

Read more