Δέρμα από κάκτο: Η νέα οικολογική τάση της μόδας έρχεται από το Μεξικό
Το μέλλον είναι πράσινο
FASHION

Δέρμα από κάκτο: Η νέα οικολογική τάση της μόδας έρχεται από το Μεξικό

Δέρμα από κάκτο: Η εταιρεία Desserto παρουσίασε για πρώτη φορά το brand της τον Οκτώβριο του 2019.

Δέρμα από κάκτο: Η vegan απάντηση της μόδας στο ζωικό δέρμα για τσάντες και παπούτσια είναι μια από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις της μόδας για το 2021.

Η καινοτόμα ιδέα είναι ανήκει στους Adrián López Velarde και Marte Cázarez, οι οποίοι αναζητούσαν τα τελευταία δύο χρόνια μια βιώσιμη εναλλακτική στο ζωικό δέρμα. Οι δύο επιχειρηματίες από το Μεξικό κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό που είχαν στο μυαλό τους αρκετό καιρό, να φτιάξουν δέρμα από φύλλα κάκτου.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2019 παρουσίασαν για πρώτη φορά το brand τους, Desserto, στην Διεθνή Έκθεση Δερμάτων στο Μιλάνο. Έκτοτε, η εταιρία τους άρχισε να γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο καθώς είναι η πρώτη που φτιάχνει οικολογικό δέρμα εξολοκλήρου από κάκτο.

«Μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης καταφέραμε να παραγάγουμε ένα υλικό που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν ζωικό ή συνθετικό δέρμα. Χάρη στη βιολογική σύνθεσή του αναπνέει όπως και το ζωικό δέρμα» δήλωσε ο Adrián López Velarde.

Το οικολογικό δέρμα που φτιάχνουν από φύλλα κάκτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, αξεσουάρ (τσάντες και παπούτσια), έπιπλα και αξεσουάρ αυτοκινήτου (κάθισμα αυτοκινήτου). Είναι ευέλικτο, δροσερό και ανθεκτικό. Έχει προσδόκιμο ζωής τουλάχιστον 10 χρόνια και όλα δείχνουν πως αυτό το vegan δέρμα αναδεικνύεται σε άξιο αντικαταστάτη του ζωικού δέρματος.

Ο κάκτος είναι ένα φυτό σε αφθονία στο Μεξικό, που είναι ο τόπος καταγωγής των δυο επιχειρηματιών. Η όλη σύλληψη της ιδέας είναι βαθιά οικολογική, καθώς ο κάκτος δεν χρειάζεται καθόλου νερό για να μεγαλώσει, μπορεί να υποκαταστήσει το ζωικό δέρμα επάξια είναι απαλό, θυμίζει έντονα το αληθινό δέρμα και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ούτε με την παραγωγή του αλλά ούτε και κατά την αποσύνθεση του, εφόσον είναι βιοδιασπώμενο.

«Ο κάκτος είναι πράσινος, όπως είναι και το μέλλον» τονίζουν και σκοπός τους είναι να προμηθεύσουν τη βιομηχανία της μόδας με το vegan δέρμα τους, ώστε να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα της μόδας.

Read more