Άννα Βούλγαρη: Η τελευταία κληρονόμος του οίκου Bulgari [vid & pics]
Η κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων
FASHION

Άννα Βούλγαρη: Η τελευταία κληρονόμος του οίκου Bulgari [vid & pics]

Άννα Βούλγαρη: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Anna Bulgari Calissoni, κληρονόμος της δυναστείας του ομώνυμου οίκου κοσμημάτων, που ξεκίνησε από την Ήπειρο.

Άννα Βούλγαρη: Η Anna Bulgari ήταν η κόρη ενός από τους Έλληνες αδελφούς με καταγωγή από την Ήπειρο, οι οποίοι ίδρυσαν τον οίκο κοσμημάτων στη Ρώμη.

Ο οίκος με τα ιδιαίτερα κοσμήματα, που έχουν ένα χαρακτηριστικό λιτό και βαρύτιμο στιλ, αναπτύχθηκε γρήγορα και έγινε ο αγαπημένος των πλούσιων και διάσημων. Σήμερα, ο οίκος Bulgari έει καταστήματα σε όλο τον κόσμο και φτιάχνει αρώματα, καθώς και άλλα προϊόντα.

Η Anna Bulgari μιλούσε άπταιστα ελληνικά και λάτρευε την Ελλάδα, μάλιστα ακόμη και στα τελευταία χρόνια της ζωής της, επισκεπτόταν κάθε χρόνο την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Η απαγωγή

H Anna Bulgari είχε απαχθεί μαζί με τον τότε 17χρονο γιο της Giorgio, το 1983. Για να τους αφήσουν ελεύθερους είχαν πληρωθεί 4 δισεκατομμύρια λίρες, αλλά λόγω της καθυστέρησης της καταβολής των λύτρων, οι απαγωγείς έκοψαν το ένα αυτί του νεαρού και το έστειλαν στον πατέρα. Την απαγωγή είχαν διαπράξει δύο άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα, με ένα Fiat που είχαν κλέψει από το σπίτι της οικογένειας. Προηγουμένως είχαν εισβάλει στο κτήμα της οικογένειας.

Οι απαγωγείς με καταγωγή από την Σαρδηνία, πήραν την γυναίκα και το παιδί, ενώ άφησαν τον 69χρονο σύζυγό της Franscisco Calissoni, πρώην στρατηγό, δεμένο στο σπίτι της οικογένειας. Μέσα στο σπίτι, είχαν ακινητοποιήσει με τον ίδιο τρόπο και εννιά μέλη του προσωπικού.

«Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό» είχε δηλώσει σχετικά σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Η επιχείρηση

Η επιχείρηση έχει ως αφετηρία το έτος 1884, όταν ο Έλληνας μετανάστης Σωτήριος Βούλγαρης (1857 – 1932) με καταγωγή από την τουρκοκρατούμενη ακόμα Ήπειρο και συγκεκριμένα από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, άνοιξε κοσμηματοπωλείο στη Ρώμη.

Η τέχνη πέρασε στους απογόνους του και η επιχειρηματικότητα άνθισε κυρίως τη δεκαετία του ’70, όταν άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα εκτός Ιταλίας στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Γενεύη και το Μόντε Κάρλο). Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 230 καταστήματα σ’ όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια ο Bulgari έχει επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που φέρουν την ονομασία του, σε συνεργασία με την αλυσίδα Marriott. Το πρώτο ξενοδοχείο άνοιξε στο Μιλάνο το 2004 και ακολούθησε στο Μπαλί το 2006. Το 2001 ο οίκος Bulgari έγινε και μυθιστόρημα, γραμμένο κατά παραγγελία από την Βρετανίδα συγγραφέα Φέι Γουέλντον, με τον τίτλο “Bulgari Connection“.

Το αρχικό κατάστημα του 1884 στην οδό Condotti της Ρώμης, υπάρχει ακόμα.

Read more