Υπόθεση Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα τίμησε τη μνήμη της Ελένης
«Μην δεχθείτε καμία συγνώμη», είπε η εισαγγελέας στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπόθεση Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα τίμησε τη μνήμη της Ελένης

Υπόθεση Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα τίμησε το λειτούργημά της και αντιμετώπισε την υπόθεση χωρίς στερεότυπα αλλά με βαθύ αίσθημα δικαίου.

Υπόθεση Τοπαλούδη: Το όνομα της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη θα πρέπει να το θυμόμαστε. Μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, μελέτησε, σεβάστηκε ταυτόχρονα θύμα, τους οικείους του, το δίκαιο, μα και τον ουσιαστικό ρόλο του εισαγγελέα.

Είναι μια εισαγγελέας που θα έπρεπε να συναντάμε συχνότερα στις αίθουσες των δικαστηρίων ειδικά σε δίκες κακοποίησης γυναικών, διότι υπάρχουν καταγεγραμμένες υποθέσεις που γυναίκες καταδικάζονται επειδή αμύνθηκαν σε βιαστή, λοιδορούνται και στιγματίζονται σαν να είναι οι φταίχτριες αυτές.

Η όποια συναισθηματική ταύτιση για την οποία «κατηγορείται» δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από την ουσία της υπόθεσης, τον βασανισμό, βιασμό και τη δολοφονία μια γυναίκας. Η εισαγγελέας δεν ενέδωσε σε στερεότυπες απόψεις, από το τατουάζ που είχε η φοιτήτρια στο σώμα της, ως το γεγονός ότι ακολούθησε έναν άνθρωπο που είχε γνωρίσει μία ημέρα πριν. Αναγνώρισε ακόμα και το γεγονός ότι εντός μίας σχέσης μπορεί να υπάρξει βιασμός.

Η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη των γονέων της Ελένης για την αντιμετώπιση της στην υπόθεση δολοφονίας του παιδιού τους, είναι το μεγάλο κέρδος. Το σημαντικότερο είναι ότι η κα Δόγκα θέλησε να σταματήσει τον διασυρμό της δολοφονημένης γυναίκας και της οικογένειάς της.

Αποσπάσματα από την αγόρευσή της

«Η Ελένη είναι ένα κορίτσι σύμβολο που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου», τόνισε συγκινημένη η εισαγγελική λειτουργός. «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ενοχή τους», ήταν η κατηγορηματική θέση της απέναντι στα φρικτά αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο νεαροί δράστες, ο Ροδίτης και ο Αλβανικής καταγωγής.

«Ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής. Ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις.

Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι οι κατάρα της ζωής τους. Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία».

Το ήθος της οικογένειας της Ελένης

Αναφερόμενη στην αγόρευση της στην οικογένεια του κοριτσιού, και στο πως αντιμετωπίζει την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι τους, η εισαγγελέας απευθυνόμενη προσωπικά στον πατέρα της Ελένης, αλλά και στην μητέρα της, τους είπε: «Υποκλίνομαι στο ήθος σας. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχα αυτό το ανάστημα. Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ την μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς όσο και να μην επιτρέπεται έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο».

Οι κατηγορούμενοι

Ερμηνεύοντας την στάση των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας μίλησε για προσπάθειας τους να συσκοτιστεί η υπόθεση αλλά και για «κοινή γραμμή».

«Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι τσακωμένοι, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα όταν δεν είναι συνεννοημένοι ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης… Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. «Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς» και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι».

EUROKINISSI

Όπως μάλιστα τόνισε η εισαγγελέας «η πρώτη απολογία, του Αλέξανδρου είναι η μόνη που είναι πιο κοντά στα γεγονότα… Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας».

«Σας εμπαίζουν από την αρχή μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε», είπε απευθυνόμενη στους γονείς της Ελένης, και συνέχισε λέγοντας:

«Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα νόημα μόνο όταν αυτός που τη ζητάει είναι ειλικρινής. Η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου διέσυρε τη μνήμη της Ελένης. Μας είπε ότι ο αδελφός της είχε σχέση με την Ελένη. Είναι ψέματα. Μου έκανε εντύπωση που είπε πως αφού είχε πάει ο αδελφός της με την Ελένη, γιατί να την βιάσει; Ακούστε απόψεις, είναι και εκπαιδευτικός. Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχεις και γάμο η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί; Ο κατηγορούμενος είναι αδίστακτος. Είχαν στοχεύσει το παιδί σας».

«Τα είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα. Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό, τις βάζουν να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή. Εκείνη την ημέρα η Ελένη είναι στο σπίτι της , ανυποψίαστη.

Κατέβηκε και τότε είδε το φορτηγό του τρόμου. Υπάρχει βίντεο από το οποίο προκύπτει ότι ο Ροδίτης είναι στη καρότσα. Η συμφωνία είναι να πάνε να φάνε σουβλάκια. Τι πιο απλό να πάει μια βόλτα. Προφανώς της είπαν ότι υπήρχε και κάποιος λόγος που είναι ο και ο Ροδίτης στη παρέα με τον 21χρονο. Η Ελένη δε ήξερε ότι πάει στη Λίνδο. Το ότι η Ελένη κατέβασε το βλέμμα και ασχολήθηκε με τον β κατηγορούμενο το πλήρωσε με τη ζωή της… Δεν έχει συνευρεθεί με την Ελένη, όλα αυτά αποκυήματα της φαντασίας τους».

Το σκηνικό του τρόμου

Συνεχίζοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της «πάρε με τηλέφωνο σε μια ώρα». Μπορεί να ήταν και χαρούμενη γιατί μπορεί να πίστεψε ότι θα ξεκινήσει μια σχέση. Μπορεί επειδή ήταν τόσο ανυποψίαστη και τόσο αθώα να είπε «γιατί να μην πάω;». Φτάνει και βλέπει μια ερημιά. Αυτοί είχαν σχέδιο να τη βιάσουν, ήξεραν ότι η Ελένη δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει ομαδικό σεξ…

Πίνουν ελάχιστα ,τα ποτήρια ήταν μισοάδεια. Βάζουν ερωτικές ταινίες , όργια. Διότι από την έκθεση της ΔΑΕΒ φαίνεται ότι από άγνωστη συσκευή κάποιος μπαίνει και βλέπει όργια. Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη θα βιαστεί. Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της.

Το κορίτσι, ήταν αφίλητη παρθένα και πήγε μέσα σε άγρια θηρία. Ήταν αθώα… αλλά με δυναμισμό ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Άρχισε να αντιστέκεται, να φωνάζει και αρχίζουν το ξύλο. Ο δεύτερος κατηγορούμενος της κρατάει τα χέρια ο άλλος τη χτυπάει, οι ρόλοι εναλλάσσονται… Δεν την κάνουν καλά. Έχουν αποφασίσει, όμως, να τη βιάσουν με κάθε τρόπο. Αφού εκείνη αντιστέκεται παίρνουν τα μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι δυο μαχαίρια γιατί δυο είναι οι εγκληματίες.

Προσπαθούν με το στραγγαλισμό να την ακινητοποιήσουν, έδωσε μάχη η κοπέλα για τρεις ώρες για να κρατηθεί στη ζωή. Δεν τα καταφέρνουν με το στραγγαλισμό και στη συνέχεια τελούν διαδοχική συνουσία – τολμάνε να λένε ότι η Ελένη ήθελε. Δεν ολοκλήρωσαν γι αυτό δεν βρήκαν DNA πουθενά. Αλλά δεν σταματάνε εκεί θέλουν και κάτι παραπάνω θέλουν πεολειχία. Η Ελένη αντιστέκεται ξανά. Και μετά έχουμε το σίδερο. Την χτυπάνε, αντιστέκεται και πυροδοτεί το θυμό τους. Η μάχη της είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη θα τους καταδώσει κι αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της.

Η μητέρα της Ελένης με τη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα

Κατά διαστήματα η Ελένη ανακτά αισθήσεις τους παρακαλάει να την πάνε στο νοσοκομείο. Το σπίτι είναι γεμάτο αίμα, τα ταβάνια έχουν αίμα, έχει βρεθεί τα dna. Της έβαλαν το σεντόνι για να μην τους δει κανείς. Μαζί τη σέρνουν στις σκάλες σε ημικωματὠδη κατάσταση. Οι σκάλες είναι γεμάτες αίματα. Και πάνε να την πετάξουν στη θάλασσα,δεν μπορεί ένας να τη βγάλει από το αμάξι,η κοπέλα είναι σε κώμα, έχει ψελλίσει όμως ότι ο πατέρας μου θα σας βρει. Την έβγαλαν και οι δυο από το αμάξι και την κουβάλησαν στα χέρια, γι αυτό δεν φέρει αμυχή. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα πάει στο νερό και ότι δε θα κολλήσει στα βράχια… την σπρώχνανε με τα πόδια τους να πέσει στο νερό ζωντανή.

Στη συνέχεια «επέστρεψαν στο σπίτι και μετά από 40 λεπτά ξαναβγήκαν. Καθάρισαν μαζί, άλλαξαν παπούτσια και έβαλαν τα πειστήρια σε ένα άσπρο κουβά».

Ήξερε ο πατέρας του Ροδίτη

Η εισαγγελέας είπε ότι πατέρας του Ροδίτη γνώριζε. «Για αυτό, τόνισε, έκρυβαν το γιο τους. Τον προετοίμαζαν τι θα πει. Θέλω να ερευνηθεί αν είχε ακούσει και η γιαγιά. Δεν μπορώ να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι πάνω σκοτώνουν, δεν μπορώ όμως και να το αποκλείσω.

Να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και να σταλούν στις εισαγγελικές αρχές για ευθύνες του πατέρα του Ροδίτη, όσον αφορά την εξαφάνιση του στρώματος, εκεί όπου μαρτύρησε η Ελένη. Θα πρέπει να ερευνηθεί και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, γιατί πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό. ΤΟ ΚΕΘΕΑ πάντως δεν έχει διαγνώσει τίποτα ψυχωσικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος τα έχει τετρακόσια και έδινε και θεατρικές παραστάσεις εδώ μέσα».

Read more