Χριστούγεννα 2020: Εικόνες από όλο τον κόσμο – Διαφορετικά αλλά λαμπερά
Το πάντα λαμπερό Παρίσι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστούγεννα 2020: Εικόνες από όλο τον κόσμο – Διαφορετικά αλλά λαμπερά

Χριστούγεννα 2020: Κανείς δεν μπορεί να κλέψει τη μαγεία των Χριστουγέννων, ούτε καν η πανδημία!

Χριστούγεννα 2020: Αν βάλουμε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα, τον φόβο και του περιορισμούς θα συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει χώρος για τη μαγεία των εορτών.

Ρίχνουμε λοιπόν μια ματιά σε χριστουγεννιάτικες εικόνες από όλο τον κόσμο!

Βηθλεέμ

Mερικές δεκάδες άνθρωποι παρακολούθησαν σήμερα την παραδοσιακή λιτανεία των Χριστουγέννων στους δρόμους της Βηθλεέμ. Συνήθως, για την τελετή αυτή συρρέουν στην πόλη χιλιάδες προσκυνητές.

O Πατριάρχης Pierbattista Pizzaballa, REUTERS/Mussa Qawasma

«Παρά τον φόβο και την απογοήτευση, λόγω της Covid-19, θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία γιατί ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ», δήλωσε ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα.

«Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα επειδή δεν θα προσευχηθούμε στην Εκκλησία της Γέννησης, δεν μπορούμε να βρεθούμε με τις οικογένειές μας, όλος ο κόσμος φοβάται», παραδέχτηκε η Τζάνια Σαχίν που συμμετείχε μαζί με τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στη λιτανεία, στην Πλατεία της Φάτνης, μπροστά στη Βασιλική που ανεγέρθηκε στο σημείο όπου, κατά την παράδοση, γεννήθηκε ο Χριστός.

photo: REUTERS/Mussa Qawasma

Βατικάνο

Στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία του μεσονυκτίου δύο ώρες νωρίτερα, ώστε να μην παραβιαστούν οι περιορισμοί που έχει θέσει η ιταλική κυβέρνηση.

photo: Vincenzo Pinto/REUTERS

Ρώμη

Στην Piazza Venezia της Ρώμης δεσπόζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο οι ντόπιο συνηθίζουν να αποκαλούν… «βουρτσάκι τουαλέτας».

Λονδίνο

Η Carnaby Street στολίστηκε με αισιόδοξες λέξεις, ως ένα «ευχαριστώ» στους πολίτες για την προσαρμογή τους στην κατάσταση λόγω πανδημίας Covid-19.

Παρίσι

Τα Χριστούγεννα φώτισαν τη διάσημη λεωφόρο Champs Elysees στο Παρίσι, με την Αψίδα του Θριάμβου να δίνει αισιόδοξο μήνυμα στο βάθος

Πράγα

Το στολισμένο τραμ της Πράγας.

Σάο Πάολο

Καλοκαιρινά Χριστούγεννα στη Βραζιλία

Ελσίνκι

Ερημικές πλατείες στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Gdansk

Στην Πολωνία λίγο περισσότερος κόσμος…

Βαρκελώνη

Βόλτα στους δρόμος για λίγους, με μάσκες και χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Read more