Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν
Εκπτώσεις μετ' εμποδίων για κοινό και μαγαζάτορες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Αυλαία για τις χειμερινές εκπτώσεις τη Δευτέρα 11/01.

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Οι παραδοσιακές εκπτώσεις του χειμώνα ξεκινούν σήμερα Δευτέρα με κλειστά όμως, τα εμπορικά καταστήματα.

Το lockdown λόγω κορονοϊού έχει πάρει παράταση τουλάχιστον έως τις 18 Ιανουαρίου, με τις αγορές να γίνονται προς το παρόν, μόνο μέσω e-shop. Αν παραμείνουν όμως, τα καταστήματα κλειστά, υπάρχει ενδεχόμενο να διαρκέσουν και μετά τις 27 Φεβρουαρίου που ολοκληρώνεται κανονικά η περίοδος εκπτώσεων.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξέφρασε την αντίθεση του με τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων σε σχέση με το λιανεμπόριο.

Η ανάρτηση του κ. Εξαδάκτυλου, έχει ως εξής, «Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η Τηλεκπαίδευση».

Οι αντιδράσεις των μικρομεσαίων του εμπορίου ήταν πάντως έντονες, λόγω και του ανοίγματος των σχολείων. Οι καταστηματάρχες μιλούν για «καταιγίδα» λουκέτων και αναδιάρθρωση της αγοράς προς όφελος των πολυεθνικών.

Eurokinissi/ Έφη Σκάζα

«Το λιανεμπόριο δε μπορεί να ανοιγοκλείνει κατά βούληση» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά την παράταση του κλεισίματος στο λιανεμπόριο.

Στην ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζει ότι το λιανικό εμπόριο είναι κλειστό για 8η εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα “εύκολο στόχο”.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

«Μία ακόμα έκπληξη προέκυψε για τον κλάδο του λιανεμπορίου. Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για όγδοη εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του “click away” και σύντομα με τη μορφή του “click in shop”, προφανώς συνυπολογίζοντας τους υγειονομικούς δείκτες. H λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, προβλέποντας ειδική μέριμνα για γονείς με παιδιά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Eurokinissi/ Έφη Σκάζα

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, πού ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος.

Αναμένουμε άμεσα την κρίσιμη τοποθέτηση της κυβέρνησης επί αυτού του θέματος, γιατί έπειτα από την απώλεια του τζίρου των εορτών, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων».

φωτογραφία: Eurokinissi/ Έφη Σκάζα

Read more

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

SMS 13033 - Εμπορικά καταστήματα: Χρονικό περιθώριο 2 ωρών και για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιγμα αγοράς: Εκπτώσεις και δύο ώρες περιθώριο για αγορές - Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Κατονόμασε τον παράγοντα που την κακοποίησε σεξουαλικά - Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Η Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας δεν αντιμετώπισε και πολύ καλά τις καταγγελίες - Η ανακοίνωση που δείχνει έλλειψη σεβασμού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Η Ολυμπιονίκης βγαίνει μπροστά και μιλάει για τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε από αθλητικό παράγοντα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομμωτήρια: Τη Δευτέρα η πιθανή επανέναρξη λειτουργίας τους - Τα σενάρια για την εστίαση [vid]

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Click in shop: Πως λειτουργεί και πότε θα εφαρμοστεί στην αγορά