Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζόμενους και καταναλωτικό κοινό σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και καταστήματα τροφίμων [vid]
Χρήση μάσκας για προστασία κοινού και εργαζομένων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζόμενους και καταναλωτικό κοινό σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και καταστήματα τροφίμων [vid]

Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την τρίτη το μεσημέρι την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Χαρδαλιάς: Μπορεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά πρέπει να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του ιού.

«Στόχος, να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για κατοίκους και επισκέπτες», είπε σημειώνοντας ότι η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό.

Σύμφωνα με την υποδείξεις του ΕΒΑ από 1-26/7 διεξήχθησαν στις πύλες εισόδου 171.138 έλεγχοι, στους οποίους εντοπίστηκαν 344 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων παραμένουν 70 ενεργά. Τις πρώτες θέσεις εξακολουθούν να καταλαμβάνουν χώρες της βαλκανικής χερσονήσου.

Όπως είπε, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στη Θεσσαλονίκη και o δείκτης Rt βρίσκεται στο 0,4. «Η αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα αποδεικνύει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τα λάθη μας» τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι μετά από εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Συγκεκριμένα, όπως είπε, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε:

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • Καταστήματα τροφίμων
  • Καταστήματα λιανικής
  • Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
  • Υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης. Όπως τόνισε είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

Οι εκκλησίες προς το παρόν, δεν βρίσκονται στη λίστα με τα σημεία που η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Ο κ. Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως στη συντριπτική πλειοψηφία οι εκκλησίες τηρούν τα μέτρα, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος και ξεκαθάρισε πως αν προκύψει η ανάγκη θα ληφθούν μέτρα και στους ναούς.

Read more