Βρετανία κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στο Λονδίνο και lockdown προ των πυλών
Σε πολλές χώρες εξετάζεται η πιθανότητα ενός νέου lockdown
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρετανία κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στο Λονδίνο και lockdown προ των πυλών

Βρετανία κορονοϊός: Η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος του βορρά, πιθανόν και στο Λονδίνο, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Βρετανία κορονοϊός: Η κάθετη αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Times», οδηγεί σε σκέψεις για νέο lockdown.

Συγκεκριμένα, οι αρχές θα δώσουν εντολή σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ να αναστείλουν τη λειτουργία τους, σε πρώτη φάση για δύο εβδομάδες.
Ένα άλλο μέτρο που υποστηρίζουν οι «Times» ότι θα εφαρμοστεί θα είναι να απαγορευθεί στους πολίτες να συναντώνται σε κλειστούς χώρους στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει γίνει ήδη αυτή η σύσταση. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι εάν επιβληθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα σε εθνική κλίμακα, θα απειληθούν θέσεις εργασίας και οι περιουσίες εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν νέα μέτρα, προτρέποντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι στις περιπτώσεις που είναι εφικτό αυτό και τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίτερα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα μέτρα αναμένεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες. Διευκρινίζεται ότι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επικαλείται ανώτερη κυβερνητική πηγή- σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα εργοστάσια και τα γραφεία το προσωπικό των οποίων δεν είναι εφικτό να εργάζεται από το σπίτι.

Read more