Βιτριόλι Ιωάννα: Η αστυνομία έχει καταλήξει σε δυο βασικές υπόπτους
Η 34χρονη Ιωάννα δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιτριόλι Ιωάννα: Η αστυνομία έχει καταλήξει σε δυο βασικές υπόπτους

Βιτριόλι Ιωάννα: Οι έρευνες των τελευταίων ημερών έχουν φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στη σύλληψη της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.

Βιτριόλι Ιωάννα: Οι αστυνομικοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία και έχουν καταφέρει να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση. Μάλιστα, τις επόμενες ώρες οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του STAR, οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε και της κατέστρεψε το πρόσωπο με το οξύ. Οι αστυνομικοί, εξάλλου, έχουν πλέον στην κατοχή τους μια ξεκάθαρη εικόνα για τη φιγούρα της, τη φωνή της αλλά και τη διαδρομή που ακολούθησε από και προς το κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί, πως η μαζική σάρωση χιλιάδων κλήσεων στην περιοχή είχε αποτέλεσμα, αφού τηλέφωνο που ανήκει σε μία από τις βασικές ύποπτες εντοπίστηκε στην περιοχή της Καλλιθέας. Τονίζεται πως η ίδια φαίνεται να είχε μεταβεί αρκετά συχνά στο σημείο, ώστε να κάνει την κατάλληλη προετοιμασία.

Πλέον οι αρχές κοιτούν με αισιοδοξία την υπόθεση, ύστερα από την απογοήτευση των πρώτων ημερών. Υπενθυμίζεται πως η 34χρονη Ιωάννα έχει διαμηνύσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν αναγνώρισε την δράστιδα. Αυτός είναι και ο λόγος που η δράστιδα πιθανόν να επαναπαυτεί και να κάνει κάποιο λάθος. Όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα και τέλειο σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, μπορεί αρχικά η δράστιδα να τηλεφώνησε από σταθερό τηλέφωνο στην εταιρεία ταξί, δύο μέρες πριν την επίθεση για να μην εντοπιστεί μέσω κινητού, όμως τελικά χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο. Συγκεκριμένα, μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα της στα γραφεία της Ιωάννας στην Καλλιθέα, την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης ζήτησε από την οδηγό ταξί τον επαγγελματικό της αριθμό ώστε και στην επόμενη κούρσα να βεβαιωθεί ότι θα είναι η ίδια. Από την κλήση που έκανε η δράστιδα στην οδηγό ταξί την μέρα της επίθεσης, η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να αποκτήσει και το δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο με τη φωνή της να είναι ίδια.

Δύο βασικές ύποπτες

Πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ανέφεραν πως η αστυνομία έχει καταλήξει σε δύο βασικές ύποπτες: Η μία είναι μία αλλοδαπή στο ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης η οποία φέρεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να είχε κάποια εμμονή μαζί της. Η δεύτερη ύποπτη είναι γυναίκα στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος , η οποία είχε αδύναμο άλλοθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαρακτηριστικά της μίας υπόπτου υπάρχουν σε καρέ από βίντεο της περιοχής που επεξεργάζεται η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί έπειτα από ενδελεχή έρευνα μετά την άρση απορρήτου, κατέληξαν σε ένα κινητό το οποίο ανήκει σε συγκεκριμένο πρόσωπο και τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν την επίθεση ήταν απενεργοποιημένο.

Read more