Βικτόρια Χίσλοπ: Η συγκινητική ορκωμοσία της Βρετανίδας συγγραφέως – Έγινε Ελληνίδα [vid]
Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για τη συγγραφέα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βικτόρια Χίσλοπ: Η συγκινητική ορκωμοσία της Βρετανίδας συγγραφέως – Έγινε Ελληνίδα [vid]

Βικτόρια Χίσλοπ: Με μια απλή και συγκινητική τελετή ορκίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι η Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, από τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου, κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα.

Βικτόρια Χίσλοπ: Η συγγραφέας συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είχε αναφέρει και παλαιότερα σε συνέντευξή της, ο πρωθυπουργός της είχε τηλεφωνήσει προκειμένου να της ανακοινώσει την τιμητική απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας τον φετινό Ιούλιο, λίγο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου της βιβλίου, «Όσοι αγαπιούνται», το οποίο έχει και πάλι άμεση σύνδεση με τη χώρα μας, αφορώντας τους εξόριστους στη Μακρόνησο.

«Για µένα η ιθαγένεια είναι ένα απίστευτο προνόµιο που µε κάνει να αισθάνοµαι ακόµα περισσότερο δεµένη µε την Ελλάδα. Πάντα µιλούσα για την ελπίδα µου ότι κάποια µέρα θα αποκτούσα την ελληνική ιθαγένεια και κάποιος, κάπου, µάλλον το άκουσε. Γνωρίζω ότι ο ∆ήµος Αγίου Νικολάου είχε υποβάλει αίτηση ιθαγένειας προς εξέταση, αλλά δεν είµαι σίγουρη πώς προχώρησαν τα πράγµατα. Το αποκορύφωµα ήταν όταν χτύπησε το τηλέφωνό µου. Η φωνή στην άλλη άκρη της γραµµής µού είπε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να µου µιλήσει. Ήταν µια στιγµή που θα εκτιµώ όσο ζω», είχε δηλώσει λίγο μετά την ανακοίνωση των ευχάριστων νέων.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, και ακολουθήθηκε από την απονομή ενός αναμνηστικού δώρου που παρέδωσε στη συγγραφέα ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μπαλέρμπας. Πρόκειται για μια σύνθεση γλυπτού από το Μουσείο Μπενάκη, ένα μαρμάρινο σύμπλεγμα χεριών, σπάραγμα από τη σκηνή δεξίωσης αττικού επιτύμβιου ανάγλυφου του 325-300 π.Χ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής η Χίσλοπ τόνισε πως: «Σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα, γιατί για πολλά χρόνια έχω αγαπήσει την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι μυστικό, που αγαπάω τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα, όλα αυτά. Το σημαντικό είναι να αγαπήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως τώρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ μεγάλη τιμή σήμερα».

Η συγγραφέας έγινε ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μετά την επιτυχία του best-seller βιβλίου της, με τίτλο «Το Νησί», το οποίο μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη και υπήρξε τεράστια επιτυχία. Στις 17 Ιουλίου της απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από Προεδρικό Διάταγμα.

Read more