Βασίλισσα Ελισάβετ Πάσχα: «Το Πάσχα δεν ακυρώνεται» [vid]
Ένα διαφορετικό Πάσχα εφέτος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ Πάσχα: «Το Πάσχα δεν ακυρώνεται» [vid]

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η βασίλισσα έκανε το δεύτερο διάγγελμα το Σάββατο 11/4 μιλώντας για το Πάσχα και για το ότι ο νέος κορονοϊός «δεν θα μας καταβάλλει».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σύμφωνα με την παράδοση κάθε Πάσχα η βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολουθούν τη λειτουργία στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου διαμένει με τον 98χρονο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο. Η 93χρονη μονάρχης, που είναι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, τόνισε ότι «το Πάσχα δεν ακυρώνεται», σε αυτό το πρώτο διάγγελμά της για την ιερή γιορτή της χριστιανοσύνης. Φέτος όμως η λειτουργία δεν θα τελεστεί, λόγω των μέτρων

«Φέτος, το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για πολλούς από εμάς, αλλά μένοντας χωριστά, κρατάμε τους άλλους ασφαλείς. Όμως το Πάσχα δεν ακυρώνεται· μάλιστα, χρειαζόμαστε το Πάσχα όσο ποτέ άλλοτε», τόνισε. Την περασμένη Κυριακή η βασίλισσα απηύθυνε μόλις το πέμπτο τηλεοπτικό διάγγελμά της στο διάστημα της 68χρονης βασιλείας της, για να τονίσει ότι αν οι Βρετανοί διατηρήσουν την αποφασιστικότητά τους εν μέσω της αυτοαπομόνωσης και των μέτρων καραντίνας, θα νικήσουν την πανδημία της Covid-19.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

An extract from The Queen’s Easter message. . The Queen speaks of light overcoming darkness, and the hope that Easter symbolises, in a special message recorded to mark the Easter weekend.‬ ‪ . Head over to our IGTV channel to listen to Her Majesty’s message in full.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily) στις

Με την ευκαιρία εκείνη, αναφέρθηκε στην εμπειρία της από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως τώρα επικαλέστηκε το αναστάσιμο μήνυμα για να ενισχύσει τα λεγόμενά της. «Η διαπίστωση ότι ο Χριστός είχε αναστηθεί κατά την πρώτη ημέρα του Πάσχα έδωσε στους μαθητές του νέα ελπίδα και καινούριο σκοπό και όλοι μας μπορούμε να αναθαρρήσουμε από αυτό» πρόσθεσε, στο ηχογραφημένο μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Ξέρουμε ότι ο κορονοϊός δεν θα μας νικήσει. Όσο σκοτεινός κι αν είναι ο θάνατος, ιδίως για εκείνους που θρηνούν, το φως και η ζωή είναι μεγαλύτερα», είπε.

Read more