Βασίλισσα Ελισάβετ γενέθλια: Τα γενέθλια της βασίλισσας με ένα βίντεο από τα παλιά [vid]
Τα 94α γενέθλια της βασίλισσας γιορτάστηκαν διαφορετικά φέτος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ γενέθλια: Τα γενέθλια της βασίλισσας με ένα βίντεο από τα παλιά [vid]

Βασίλισσα Ελισάβετ γενέθλια: Η πανδημία χάλασε τη βασιλική παράδοση.

Βασίλισσα Ελισάβετ γενέθλια: Τα 94α γενέθλια της βασίλισσας ήταν φέτος πολύ διαφορετικά. Δεν είχε πολυτελείς δεξιώσεις παρά μόνο ανταλλαγές μηνυμάτων μέσω βιντεοκλήσεων και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα «χρόνια πολλά». Το μήνυμα του παλατιού λοιπόν, περιλάμβανε ένα βίντεο από την παιδική ηλικία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Την Τρίτη 21 Απριλίου 2020, η Βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 94α γενέθλιά της στην καραντίνα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φόρα στα 68 χρόνια βασιλείας της. Να σημειωθεί ότι η Ελισάβετ γιορτάζει τα γενέθλια της δύο φορές τον χρόνο: μία στις 21 Απριλίου και ξανά κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιείται τον Ιούνιο. Φέτος δεν υπήρξε κανένας εορτασμός λόγω της πανδημίας και οι ευχές από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας δόθηκαν μέσω βιντεοκλήσεων.

Το παλάτι ανάρτησε επίσης και ένα ευχαριστήριο μήνυμα στο Twitter για τις ευχές, το οποίο και συνόδευσε με ένα βίντεο από την παιδική ηλικία της Ελισάβετ, καθώς και μια συνταγή από τους βασιλικούς σεφ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκαν στη βασίλισσα Ελισάβετ:

Αλλά και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ:

«Μιλήσαμε σε όλη την οικογένεια μέσω διαδικτύου. Και ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσει κάποιος επαφή και να βλέπετε ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στο BBC. «Σκέφτομαι πολύ αυτήν την εποχή τους παππούδες μου, λόγω της ηλικίας τους και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι είναι, ξέρετε, απομονωμένοι και προστατευμένοι από αυτό (τον ιό)», είπε στο BBC. «Αλλά με ανησυχεί, τι θα συμβεί σε πολλούς ανθρώπους, που εντάσσονται σε ομάδες ευάλωτες και υψηλού κινδύνου, που πρόκειται να απομακρυνθούν για αρκετό καιρό από την οικογένειά τους και τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στους ίδιους και τις οικογένειές τους » πρόσθεσε.

Παράλληλα, πολλοί διάσημοι που έσπευσαν να ευχηθούν στην μονάρχη, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ναόμι Κάμπελ, Λίντσεϊ Λόχαν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Read more