Βασίλισσα Ελισάβετ διάγγελμα: «Μην παραιτηθείτε ποτέ, μην χάσετε ποτέ την ελπίδα» [vid]
Η παρέμβαση της βασίλισσας για την επέτειο της συνθηκολόγησης του ναζιστικού καθεστώτος απέναντι στους συμμάχους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ διάγγελμα: «Μην παραιτηθείτε ποτέ, μην χάσετε ποτέ την ελπίδα» [vid]

Βασίλισσα Ελισάβετ διάγγελμα: Η βασίλισσα Ελισάβετ θέλησε να τονώσει το ηθικό του βρετανικού λαού που συνεχίζει να πλήττεται από τον κορονοϊό.

Βασίλισσα Ελισάβετ διάγγελμα: Είναι το δεύτερο τηλεοπτικό μήνυμα της βασίλισσας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 31.000 ανθρώπων στη Βρετανία, τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο.

«Στην αρχή, οι προοπτικές φαίνονταν ζοφερές, η έκβαση μακρινή, το αποτέλεσμα αβέβαιο», δήλωσε η βασίλισσα, μιλώντας για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αλλά συνεχίσαμε να πιστεύουμε ότι ο σκοπός ήταν δίκαιος και αυτή η πεποίθηση ήταν που μας έκανε να αντέξουμε. Μην παραιτηθείτε ποτέ, μην χάσετε ποτέ την ελπίδα, αυτό ήταν το μήνυμα της ημέρας της Νίκης στην Ευρώπη». Η ομιλία της βασίλισσας μεταδόθηκε από το BBC στις 20.00, δηλαδή την ακριβή ώρα που ο πατέρας του βασιλιάς Γεώργιος Ε’ μίλησε στο ραδιόφωνο το 1945.

Το συγκεκριμένο διάγγελμα είναι το δεύτερο τηλεοπτικό μήνυμα της βασίλισσας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 31.000 ανθρώπων στη Βρετανία, τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο.

Η βασίλισσα μίλησε επί τη ευκαιρία της 8ης Μαΐου που είναι αργία στη Βρετανία, ώστε οι Βρετανοί να γιορτάσουν τη συνθηκολόγηση του ναζιστικού καθεστώτος απέναντι στους Συμμάχους, πριν από 75 χρόνια. Αλλά λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί ακυρώθηκαν και οι Βρετανοί κλήθηκαν να τιμήσουν την επέτειο στο σπίτι τους.

Read more