Τζαμί στην Αθήνα: Ανοίγει τον Σεπτέμβριο – Για έξυπνο πατριωτισμό μιλάει το Υπουργείο Παιδείας [pics]
Το μουσουλμανικό τέμενος στον Βοτανικό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζαμί στην Αθήνα: Ανοίγει τον Σεπτέμβριο – Για έξυπνο πατριωτισμό μιλάει το Υπουργείο Παιδείας [pics]

Τζαμί στην Αθήνα: To υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη λειτουργία του πρώτου τζαμιού στην Αθήνα υπό την αποκλειστική αιγίδα του κράτους.

Τζαμί στην Αθήνα: Οι προσφορές των σημαντικότερων διαγωνισμών ανοίγουν από το Υπουργείο Παιδείας την εβδομάδα που έρχεται.

Οι διαγωνισμοί δημοσιεύτηκαν στα τέλη Ιουνίου και προφανώς η επικείμενη λειτουργία του Τεμένους στην Αθήνα σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με την προκλητική απόφαση της Ερντογάν που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Καλαντζής

«Έξυπνος πατριωτισμός σημαίνει να μην κάνουμε το λάθος στο οποίο μας σπρώχνει η Τουρκία δηλαδή να μη στραφούμε κατά του Ισλάμ είτε με συμβολικές αλλά άχρηστες και αυτοκαταστροφικές κινήσεις όπως η κατάργηση του κρατικού ισλαμικού Τεμένους Αθηνών είτε δαιμονοποιώντας τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας», δήλωσε ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής.

Η διαγωνιστική διαδικασία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις προσλήψεις (5 ορισμένου χρόνου σε πρώτη φάση) και τις προμήθειες υλικών καθώς επίσης και για τη μίσθωση χώρου για τη στέγαση της διοικούσας επιτροπής του τζαμιού έχουν ξεκινήσει πολλές μέρες πριν τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρεται στον flash.gr o Σίντι Μοχάμεντ Ζακί, Έλληνας πολίτης, 50 ετών με καταγωγή από το Μαρόκο πιθανότατα θα είναι ο πρώτος ιμάμης των Αθηνών. Μίλα άπταιστα ελληνικά γαλλικά και αραβικά και είναι πτυχιούχος φυσικομαθηματικών σπουδών.

Ο ιμάμης Σίντι Μοχάμεντ Ζακί

Δραστήριο μέλος της μαροκινής κοινότητας στην Ελλάδα σήμερα εργάζεται ως διερμηνέας του Διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης, είναι πατέρας τριών παιδιών και επελέγη για αυτή τη θέση από το διοικητικό συμβούλιο του ισλαμικού Τεμένους σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 42. Ήδη προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού θα μπορούν να βοηθούν αμισθί έως 4 βοηθοί ιμάμηδες που θα προταθούν από τις μουσουλμανικές κοινότητες και θα επιλεγούν με ευθύνη του Δ.Σ.

Το κήρυγμα θα γίνεται στην ελληνική γλώσσα, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις θα μπορεί να χρησιμοποιείται και η αγγλική. Η προσευχή θα γίνεται, όπως συμβαίνει στα τζαμιά όλου του κόσμου, στην αραβική ενώ δεν θα υπάρχει μιναρές.

Ο Γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής αρθρογραφώντας χθες στην εφημερίδα Τα Νέα (τίτλος άρθρου «Ο δίκαιος αγώνας μας» αναφερόμενος στην τουρκική απειλή) γράφει μεταξύ άλλων για το πολιτικό σκέλος της προώθησης της λειτουργίας του Τεμένους στην Αθήνα:

«Αν παρασυρμένοι από τον θυμό και τον πόνο αναγάγουμε σε πρότυπο τις σκέψεις και τις πράξεις μας τους Τούρκους τότε θα καταλήξουμε να τους μιμούμαστε και ως γνωστόν το πρωτότυπο είναι πάντα καλύτερο η απάντηση στη βαρβαρότητα στην επιθετικότητα και στον ρατσισμό των “λευκών Τούρκων” δεν είναι να γίνουμε πιο βάρβαροι πιο ρατσιστές, πιο τσαμπουκάδες.

Η απάντηση είναι ο έξυπνος πατριωτισμός που εκκινεί από τα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Τη δημοκρατία, την συμμετοχή στην Ευρώπη, το ευρώ, τον πολιτισμό μας και το γενικό επίπεδο μόρφωσης του πληθυσμού μας.

Το τέμενος στον Βοτανικό

Έξυπνος πατριωτισμός σημαίνει να μην κάνουμε το λάθος στο οποίο μας σπρώχνει η Τουρκία δηλαδή να μη στραφούμε κατά του Ισλάμ είτε με συμβολικές αλλά άχρηστες και αυτοκαταστροφικές κινήσεις όπως η κατάργηση του κρατικού ισλαμικού Τεμένους Αθηνών είτε δαιμονοποιώντας τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας»

Read more