Το Αthens Pride Week online τον Σεπτέμβριο
Προσαρμοσμένo στις νέες συνθήκες και το Αthens Pride
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Αthens Pride Week online τον Σεπτέμβριο

Αthens Pride Week: Η ομάδα διοργάνωσης αποφάσισε λόγω πανδημίας, η κεντρική ημέρα του Athens Pride, να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αthens Pride Week: Η διοργάνωση έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή των διαφόρων εκδηλώσεων για τις 4-11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο για την κεντρική του μέρα, η ομάδα απευθύνει κάλεσμα ο κόσμος να ενώσει τις φωνές του ψηφιακά, ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος διασποράς του ιού με μια μαζική εκδήλωση.

Μέρος της καμπάνιας θα είναι οι βιωματικές ιστορίες μελών της κοινότητας για την καθημερινότητα που βιώνουν ως άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ελλάδα. Τα κείμενα θα είναι ανώνυμα.

Η ανακοίνωση του Athens Pride

«Λόγω του συνεχιζόμενου κινδύνου του COVID-19 και του αισθήματος ευθύνης που φέρουμε ως ομάδα διοργάνωσης του Athens Pride 2020, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την κεντρική ημέρα του Athens Pride 2020, στις 12 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά online, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση (Το Αthens Pride Week θα πραγματοποιηθεί 4-11 Σεπτέμβρη). Έτσι δεν θα διακινδυνεύσουμε την εξάπλωση του ιού, θέτοντας σε κίνδυνο άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και την περαιτέρω στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Φέτος, λοιπόν, θα είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο, θα τις ενώσουμε όμως ψηφιακά, φτάνοντας έτσι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε σπίτι σε μια βραδιά γεμάτη ζεστασιά, ορατότητα και περηφάνια!

Για αυτό το λόγο καλούμε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας να μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους. Ιστορίες που να αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα. Ιστορίες με στιγμές που μας έκαναν να κλάψουμε, να φοβηθούμε, που μας έβγαλαν στους δρόμους, μας πόνεσαν, μας έδωσαν δύναμη.

Η δύναμη των ιστοριών μας θα αναδείξει τις διεκδικήσεις μας για μια ισότιμη και δίκαιη ελληνική κοινωνία.
Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι έως 150 λέξεις, βιωματικές και να αποτυπώνουν την ΛΟΑΤΚΙ ελληνική πραγματικότητα. Θα δημοσιευτούν στα social media του Athens Pride ανώνυμα. Μέρος τους θα συμπεριληφθεί στην κεντρική καμπάνια του AP 2020. Μοιραστείτε την ιστορία σας, ανώνυμα, εδώ».

Read more