Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους της πόλης [pics & vid]
Να γίνει η Θεσσαλονίκη πιο φιλική για το ποδήλατο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους της πόλης [pics & vid]

Θεσσαλονίκη: Γυμνή Ποδηλατοδρομία διοργάνωσε η φυσιολατρική συλλογικότητα «Gymnosophy», με την υποστήριξη άλλων οργανώσεων και ενεργών πολιτών.

Θεσσαλονίκη: Η 13η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία η οποία ξεκίνησε από το πάρκο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της συμπρωτεύουσας και ολοκληρώθηκε στο ίδιο σημείο, με συμμετοχή δεκάδων ποδηλατών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με αιτήματα για το ποδήλατο, το περιβάλλον και την ελεύθερη κατασκήνωση και το ελεύθερο σώμα.

To μέλος της συλλογικότητας Gymnosophy, Κώστας Τερζόπουλος, δήλωσε ότι η ποδηλατοδρομία στέλνει μηνύματα κατά του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου και της καύσης απορριμμάτων. Εξάλλου, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στη χώρα μας, την Ελλάδα, πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στην 13η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία είχαν επιλέξει διαφορετικές εμφανίσεις. Κάποιο επέλεξαν να γράψουν συνθήματα πάνω στο σώμα τους (bodypainting) αναφορικά με τις φυλετικές διακρίσεις, τον ρατσισμό, το περιβάλλον και το κλίμα, στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και προστασίας της φύσης. Η φράση «Black lives matter» κυριάρχησε και στην ποδηλατοδρομία, πολλοί έκανα ποδήλατο με τα εσώρουχα. λίγα ρούχα και κάποιοι χωρίς καθόλου ρούχα.

Το κεντρικό μήνυμα ήταν ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει φιλική προς το ποδήλατο και «να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία», σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Read more