Σοφία Μπεκατώρου κατάθεση: Αναφέρθηκε και σε ακόμη μία κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού πρόσφατα [vid]
Ελπίζω να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοφία Μπεκατώρου κατάθεση: Αναφέρθηκε και σε ακόμη μία κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού πρόσφατα [vid]

Σοφία Μπεκατώρου κατάθεση: Η ολυμπιονίκης κατέθεσε το πρωί στον εισαγγελέα για την υπόθεση βιασμού της πριν από 23 χρόνια από στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Σοφία Μπεκατώρου κατάθεση: Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στην περίπτωση βιασμού αθλήτριας της ιστιοπλοΐας που φέρεται να έπεσε και αυτή θύμα βιασμού.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πρόσφατη και το αδίκημα είναι σε ισχύ αν φυσικά, αποδειχθεί. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει ο κατάλογος μαρτύρων με την πρόσκληση από τον ανακριτή τόσο του καταγγελλόμενου από τη Σοφία Μπεκατώρου όσο και των νέων ονομάτων που ανέφερε η ολυμπιονίκης.

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθετε για περισσότερες από τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα πρωτοδικών μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε για τη σεξουαλική της κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του αθλητισμού», τόνισε βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι εισαγγελικές αρχές αποσκοπούν στο να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση παρά το γεγονός ότι τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Η έρευνα στην οποία θα καταθέσει η Ολυμπιονίκης, ξεκίνησε έπειτα από σχετική εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ως στόχο να διερευνήσουν κάθε παρόμοια υπόθεση που μπορεί να τεθεί ενώπιον τους και να εξετάσουν ενδελεχώς κάθε καταγγελλόμενο αξιόποινο αδίκημα.

Σημειώνεται πως για όσα από αυτά τα αδικήματα εκ του νόμου έχουν υποπέσει σε παραγραφή οι εισαγγελέας δεν μπορεί να προβεί σε κάποια περαιτέρω ενέργεια. Παρ΄ όλα αυτά, η έρευνα παραμένει ανοιχτή για μεταγενέστερες πράξεις που παραμένουν ποινικά ενεργές και μπορούν να οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Read more