Σοφία Μπεκατώρου: Η Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας δεν αντιμετώπισε και πολύ καλά τις καταγγελίες – Η ανακοίνωση που δείχνει έλλειψη σεβασμού
Σπάστε τη σιωπή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία μετά την καταγγελία της χρυσής Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης εξέδωσε μια τουλάχιστον αγενή, ανακοίνωση.

Σοφία Μπεκατώρου: Χωρίς καμία πρόθεση να αντιμετωπίσει με σεβασμό τη χρυσή ολυμπιονίκη που περιέγραψε συμβάν σεξουαλικής κακοποίησης στην ηλικά των 22 χρόνων, εξέδωσε μια ανακοίνωση που της ζητά να γίνει συγκεκριμένη στην καταγγελία της.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες μόλις ώρες μετά την εξομολόγηση της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου πως έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας που αν μη τι άλλο σόκαρε που τον αθλητικό χώρο και την κοινωνία μας,, η ΕΙΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, καλώντας την αθλήτρια «να γίνει συγκεκριμένη στην καταγγελία της».

Η ΕΙΟ μάλιστα, απέναντι σε όσα αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου σχετικά με την κακοποίησή της από παράγοντα της Ομοσπονδίας, υποστήριξε πως μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει επίσημη ή ανεπίσημη καταγγελία από την Ολυμπιονίκη, αφήνοντας αιχμές εναντίον της αθλήτριας, επισημαίνοντας ότι «έχουν περάσει χρόνια» από αυτό αλλά «εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, θα πράξει τα δέοντα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Μια τέτοια αντιμετώπιση διαιωνίζει τη σιωπή, την ανοχή, τη βία ενθαρρύνοντας τους βιαστές να συνεχίσουν τις απεχθείς πρακτικές τους, εφόσον καμία γυναίκα δεν θα τολμά να μιλήσει.