«Σιγά μη φοβηθώ»: Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στέλνει το δικό της μήνυμα για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής
Εν αναμονή της απόφασης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σιγά μη φοβηθώ»: Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στέλνει το δικό της μήνυμα για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση: Είναι το μόνο πολιτιστικό ίδρυμα της χώρας που πήρε δημοσίως θέση για τη Χρυσή Αυγή, εν αναμονή της αυριανής απόφασης.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση: Ένας πολιτιστικός χώρος που εναντιώνεται με τον δικό του τρόπο στον φασισμό.

Εν αναμονή της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έχει φωταγωγήσει τον τοίχο της με το μήνυμα «Σιγά μη φοβηθώ».

Η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κατηγορείται για μία σειρά από δολοφονίες και εγκληματικές ενέργειες, με μια από τις πιο γνωστές, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Έλληνα μουσικού και ράπερ, γνωστού και ως Killah P, από τον Γιώργο Ρουπακιά. Ο Παύλος Φύσσας είχε διασκευάσει το τραγούδι «Σιγά μη φοβηθώ», πρώτη εκτέλεση του οποίου είχε κάνει ο Γιάννης Αγγελάκας.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έγραψε την φράση στον τοίχο της την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, μαζί με την ημερομηνία της επερχόμενης δίκης, 7/10/2020. Μάλιστα, στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, η Στέγη ανέβασε φωτογραφία με την φράση και έγραψε μόνο την ημερομηνία ως επιγραφή.

Από την ημέρα της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής έχει ξεκινήσει μια μαζική κινητοποίηση και με μεγάλη συμμετοχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την καταδίκη των ενόχων.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση εκφράζει ένα ηχηρό μήνυμα όντας το μόνο πολιτιστικό  ίδρυμα που παίρνει θέση.

Read more