Σαγράδα Φαμίλια: Για ποιους άνοιξε τις πύλες της μετά από 4 μήνες [pics]
Φόρος τιμής στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαγράδα Φαμίλια: Για ποιους άνοιξε τις πύλες της μετά από 4 μήνες [pics]

Σαγράδα Φαμίλια: Είναι ένας από τους πιο διάσημους και ξεχωριστούς ναούς στον κόσμο, έργο του αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί.

Σαγράδα Φαμίλια: Η εκκλησία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ισπανίας και υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες της μετά από 4 μήνες καραντίνας.

Δεν άνοιξε όμως για όλους, αλλά για κάποιους «εκλεκτούς», τους εργαζόμενους στην υγεία που αντιμετώπισαν από την “πρώτη γραμμή” την πανδημία Covid-19, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης. Τους εργαζόμενους υποδέχτηκε ο αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης, Juan Jose Omella. Ο καθεδρικός ναός είχε μείνει κλειστός για τέσσερις μήνες, ωστόσο τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, θα είναι ανοιχτός για εργαζόμενους στην Υγεία, για αστυνομικούς και μέλη ΜΚΟ. Η Virginia Martinez, γιατρός σε νοσοκομείο, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ και για μένα είναι ένα δώρο, ένα δώρο για την προσπάθεια και για τις ώρες που αφιέρωσα στη δουλειά μου τους τελευταίους μήνες».

Στόχος είναι να αναγνωριστεί και να τιμηθεί ο ρόλος των κατοίκων της Βαρκελώνης, «κυρίως εκείνων που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή δίνοντας την μάχη κατά της Covid-19», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία δεύτερη φάση η Σαγράδα Φαμίλια θα δεχτεί κόσμο δωρεάν και σε μία τρίτη φάση ανοίγματος, θα μπορούν να την επισκεφτούν τουρίστες από την Ισπανία και το εξωτερικό.

Συνεχίζονται οι κατά τόπους καραντίνες

Το Σάββατο, μπήκε σε καραντίνα η περιφέρεια Σεγριά, όπου οι 200.000 κάτοικοι απαγορεύεται να φύγουν από την περιοχή, αλλά δεν θα περιοριστούν πλήρως σπίτια τους. Είχε παρατηρηθεί σημαντική αύξηση κρουσμάτων. «Αποφασίσαμε να περιορίσουμε την Σεγριά εξαιτίας των στοιχείων που επιβεβαιώνουν μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας, Κιμ Τόρα. Το υπουργείο Υγείας της Καταλονίας ανακοίνωσε χθες ότι στην Λέριδα υπάρχουν 3.706 κρούσματα, ενώ μια ημέρα νωρίτερα τα κρούσματα ανέρχονταν σε 3.551. Οι μετακινήσεις στην εργασία θα επιτρέπονται, αλλά από την Τρίτη οι εργαζόμενοι που θα μεταβαίνουν ή θα φεύγουν από την περιοχή θα πρέπει να παρουσιάζουν βεβαίωση εργοδότη.

Η Ισπανία έχει καταγράψει 205.545 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και 28.385 θανάτους, γεγονός που την καθιστά μια από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία χώρες στην Ευρώπη.

Read more