Ρέιτσελ Λεβίν: Η πρώτη διεμφυλική υπουργός σε κυβέρνηση των ΗΠΑ [vid]
Η πρώτη trangender υπουργός στις ΗΠΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέιτσελ Λεβίν: Η πρώτη διεμφυλική υπουργός σε κυβέρνηση των ΗΠΑ [vid]

Ρέιτσελ Λεβίν: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη θέση της υφυπουργού Υγείας.

Ρέιτσελ Λεβίν: Είναι η πρώτη ανοιχτά trans αξιωματούχος, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Ρέιτσελ Λεβίν είναι παιδίατρος στο επάγγελμα και θα γίνει το πρώτο ανοιχτά trans άτομο σε θέση ομοσπονδιακού αξιωματούχου, που θα επικυρώσει η Γερουσία των ΗΠΑ. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Μπάιντεν, «Η δρ. Ρέιτσελ Λεβίν θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε σε αυτήν την πανδημία –ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό κώδικα, τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία ή την ταυτότητα φύλου που έχει ο κάθε πολίτης– και θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας από αυτή την κρίσιμη στιγμή και στο εξής» ανέφερε  σε δήλωσή του.

«Αποτελεί μια ιστορική και βαθιά εξειδικευμένη επιλογή, που θα συμβάλει στις προσπάθειές μας στον τομέα της υγείας». Η Λεβίν προς το παρόν εργάζεται ως αρμόδια υπουργός Υγείας στην πολιτεία της Πενσιλβάνια και ηγείται της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η μεταβατική ομάδα του Μπάιντεν σημείωσε ακόμη ότι η Λεβίν επικυρώθηκε τρεις φορές από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους πολιτεία της Πενσιλβάνια για τη θέση της υπουργού Υγείας και γενικού ιατρού του κράτους. Διορίστηκε στην τρέχουσα θέση της από τον Δημοκρατικό Κυβερνήτη Τομ Γουλφ το 2017.

Η ίδια σε δηλώσεις της, τον Νοέμβριο του 2020,  είχε επισημάνει ότι μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να ανοσοποιηθεί όλος ο πληθυσμός από τον κορονοϊό στην Πενσιλβάνια. «Αν και τα εμβόλια θα μπορούσαν να αρχίζουν να φτάνουν στην πολιτεία από τον επόμενο μήνα», έλεγε η δρ. Λεβίν, «η χρήση μάσκας δεν φαίνεται πως θα είναι ένα μέτρο που θα αναιρεθεί σύντομα».

«Περιμένουμε ότι θα κάνουμε τους εμβολιασμούς αυτό το χειμώνα και στη συνέχεια την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αλλά θα χρειαστεί σημαντικός χρόνος για να ανοσοποιηθούν όλοι στην πολιτεία» σημείωνε.

Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην πολιτεία της Πενσιλβάνια πρέπει να υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την άφιξή του και εάν δεν κάνει τεστ, υποχρεούται σε 14ήμερη καραντίνα.

Η Πενσιλβάνια έχει καταγράψει περισσότερα από 294.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και περισσότερους από 9.500 θανάτους, με 2,9 εκατομμύρια κατοίκους να έχουν ελεγχθεί. Το ποσοστό θετικότητας στον ιό είναι της τάξης του 9,9%, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Read more