Πότε ανοίγουν τα σχολεία: 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά 2020-2021
Μια εβδομάδα νωρίτερα θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά 2020-2021

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Μια εβδομάδα νωρίτερα θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία, με σκοπό να καλυφθούν τυχόν κενά που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας τους, λόγω του κορονοϊού.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, φέτος η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου «προκειμένουν να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορονοϊού».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου: «Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορονοϊού».

12-9-2011-ԑɊK`- CɁӌϓ ӔϠć̏ԉʏ ӗϋʼnϠ̅Áˏיщϕ.
(EUROKINISSI/ȁ́ӇӠʁˋɁсө

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα έκλεισαν στις 10 Μαρτίου του 2020 για προληπτικούς λόγους, όπως είχε τονίσει τότε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, και προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Read more