Πέθανε η 30χρονη πρωταθλήτρια σκοποβολής, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς από επιπλοκές στον τοκετό
Άφησε πίσω της ένα νεογέννητο αγοράκι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε η 30χρονη πρωταθλήτρια σκοποβολής, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς από επιπλοκές στον τοκετό

Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην σκοποβολή έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σε ηλικία μόλις 30 χρόνων.

Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς:  Η είδηση του θανάτου της διακεκριμένης αθλήτριας από τη Σερβία έχει κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγαλύτερο σοκ είναι ότι η αθλήτρια είχε γεννήσει πριν από 20 μέρες, ωστόσο παρουσιάστηκαν επιπλοκές κατά τον τοκετό, που επιβάρυναν την υγεία της. Μάλιστα, η κατάστασή της επιδεινώθηκε μέσα στην προηγούενη εβδομάδα και τις τελευταίες μέρες είχε πέσει σε κώμα. Το αγοράκι που γέννησε, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την υγεία του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η άτυχη Βελίτσκοβιτς, έπασχε από προεκλαμψία, μια σοβαρή επιπλοκή που εμφανίζεται στη διάρκεια της κύησης (πάθηση η οποία προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση και η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει, σοβαρές βλάβες σε πολλά ζωτικά όργανα). Η ίδια δεν είχε διαπιστώσει τη συγκεκριμένη πάθηση, η οποία διαγνώστηκε, τελικά, από τους γιατρούς μετά τη γέννα.

Η Βελίτσκοβιτς είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων τον περασμένο Φεβρουάριο στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας.

H χρυσή ελληνίδα Ολυμπιονίκης του Ρίο, Άννα Κορακάκη εξέφρασε τα συλληπητήρια της με μια συγκινητική δημόσια ανάρτηση:

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που η καρδιά πονάει και το μυαλό δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα τα “γιατί”. Οι λέξεις είναι τόσο μικρές και τα συναισθήματα είναι τεράστια … Μπομπάνα, έφυγες τόσο νωρίς. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά της και τη σερβική ομάδα σκοποβολής. Σε αυτές τις στιγμές θλίψης οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους. Αγαπητή μας Μπομπάνα, θα μας λείψεις τόσο πολύ. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Read more